opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Groene thee Gun Powder 50g | Camelia Sinensis

Artikelnr: ART000140
Herbs of the Gods
€ 6,50

Gunpowder groene thee -  50 gram | Camelia Sinensis

Green Tea Gunpowder is een groene theesoort uit de Zheijiang provincie van China. Elk blaadje is tot een klein bolletje opgerold, waardoor het lijkt op het buskruit dat in de 18e eeuw werd gebruikt. Andere bekende namen van de Camelia Sinensis zijn 'zhucha' in Pinyin en 'parelthee' in China. Deze thee is 100% biologisch.

Effecten en voordelen

Naast dat Gunpowder Groene Thee simpelweg enorm lekker is, is het ook nog eens een zeer gezond en stimulerend middel. De verschillende theeën gemaakt van de camelia plant hebben een breed scala aan geneeskrachtige eigenschappen en kunnen zowel worden geconsumeerd als een warme of koude drank, maar wat ons betreft gaat er niets boven een lekker warm kopje thee.

Deze Gunpowder bolletjes bevatten dus Camelia Sinensis, maar wat doet dat nou eigenlijk? Nou, heel wat! Zou zou het volgens een onderzoek uit 2009 gepubliceerd in de "British Journal of Nutrition de vasculaire functie verhogen. Onderzoekers stelden vast dat camellia groene thee de efficiëntie van je cardiovasculaire systeem kan verbeteren door een goede gezondheid en functie van de bloedvaten te behouden. Als gevolg daarvan kan camellia groene thee beschermen tegen de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

Ook bevat de thee fytochemicaliën die je immuunsysteem een ​​boost kunnen geven door zijn antimicrobiële eigenschappen. Volgens een studie uit 1995, gepubliceerd in het tijdschrift "Antimicrobial Agents and Chemotherapy", stimuleert camellia-thee de activiteit van leukocyten of witte bloedcellen en vertoont het ook antioxiderende eigenschappen.

Een ander onderzoek uit 1997 wees uit dat Camellia-thee eigenschappen bevat die de vorming van tumoren kan remmen. Dit komt door de aanwezigheid van zogenaamde polyfenolica. De onderzoekers bestudeerden de effecten van groene thee op zware rokers en ontdekten dat de thee anticarcinogene eigenschappen heeft die het risico op het ontwikkelen van longkanker kunnen verminderen.

Gebruik

Bij de bereiding van groene thee is het van belang om water van circa 80 graden Celsius in plaats van kokend water te gberuiken. Laat de thee slechts 2 tot 3 minuten trekken.

Beoordelingen (0)
Groene thee Gun Powder 50g | Camelia Sinensis heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items