opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Colanoot - poeder 50g

Artikelnr: ART000136
Herbs of the Gods
€ 7,50

Colanoot

De zaden van de Colanoot (Kola Nitida) verbeteren de concentratie, werken licht afrodiserend en verbeteren het lichamelijk uithoudingsvermogen. En, last but not least, je wordt er 'high' van. De Colanoot is een 20 meter hoge boom en groeit in Afrika, Jamaica en Brazilië.

Colanoot of kolanoot?

De Kola Nitida is ook wel bekend als kolanoot, cola of bittere kola. De colanoot zaden bevatten veel cafeïne en worden gekauwd vanwege zijn stimulerende effecten. Al vele duidenden jaren kauwden Afrikanen de zaden om fysieke en mentale vermoeidheid tegen te gaan. Ook zouden de zaden hun werk goed hebben gedaan tegen depressies. Daarnaast worden de zaden afrodiserende krachten toegeschreven. Tegenwoordig maakt colanoot vaak deel uit van de ingrediënten in zogenaamde libidoboosters.

Afrodisiacum

In poedervorm wordt colanoot ook al enorm lang genuttigd. Vele honderden jaren geleden gebruikten reizigers colapoeder zelfs als valuta en werd het gezien als een perfect middel om de overtocht door de Sahara aan te kunnen. De reizigers konden middels de poeder vermoeidheid, honger en dorst beter verdragen. Daarnaast zou de colanoot poeder geweldig werken als afrodisiacum. In het geval van kolanoten is de reputatie ervan als afrodisiacum voornamelijk gebaseerd op het stimulerende effect, dat onder andere te danken is aan het cafeïnegehalte.

De cafeïne in de colanoot stimuleert op zijn beurt het centrale zenuwstelsel en zorgt ervoor dat de mentale capabiliteit toeneemt en slaperigheid wordt bestreden. Verschillende onderzoeken tonen zelfs aan dat colanootpoeder de cognitieve prestaties op korte termijn kan verbeteren.

Gebruik

Mix een of twee theelepeltjes (2 tot 6 gram) door de koffie, thee, de frisdrank, of  - 's winters - door de warme choco. Veel mensen gebruiken één theelepel colanoot en voegen deze toe aan hun warme drank voor wat extra pit en energie. Mocht je het aankunnen, dan kun je proberen om twee theelepels toe te voegen. Meer is echter niet altijd aan te raden, omdat de kans groot is dat je dan stijf staat van de energie. Als je de wat bittere smaak van colapoeder niet echt kunt waarderen, dan kun je de colanoot ook toevoegen aan een zoetere drank zoals frisdrank.

Beoordelingen (1)
Colanoot - poeder 50g

geeft wel even wat meer energie. smaakt niet bepaald lekker
Beoordeling: [3 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items