opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Yerba Maté - 50 gram | Ilex paraguariensis

Artikelnr: ART001550
Herbs of the Gods
6,50

Vorm

  • poeder
  • gesneden
  • Geroosterd

Yerba maté - 50 gram | Ilex paraguariensis

Yerba maté is een drankje, getrokken uit de gedroogde bladeren en steeltjes van de Zuid-Amerikaanse Ilex paraguarensis boom. Het is een stimulerend drankje dat rijk is aan vitamines en mineralen.  In het kort zijn dit een aantal van de bijzondere eigenschappen van Yerba maté:

  • Het ondersteunt de versterking van het immuunsysteem
  • Het helpt bij het afvallen (het breekt vet af)
  • Het zuivert het bloed
  • Het vermindert vermoeidheid en verbetert het uithoudingsvermogen.

Wat is Yerba Mate

Over de hele wereld zijn er slechts een handvol planten die cafeïne produceren. Naast thee, koffie, cacao, kola en guarana is yerba mate er één van. Het kruid wordt gebruikt om cafeïnehoudende dranken te produceren, zoals dat ook bij bijvoorbeeld kolanoot het geval is. In Zuid-Amerika wordt het gebruikt om speciale drankjes te maken die veel in Argentinië, Paraguay, Uruguay en Zuid-Brazilië worden gedronken. Sterker nog: Yerba mate wordt in deze landen tot wel vijf keer zoveel gedronken als koffie!

Yerba mate werd oorspronkelijk ontdekt door inheemse stammen uit de wouden van Paraguay en Zuid-Brazilië. Respectievelijk de Guarani en Tupi-stammen noemden het kruid ook wel ‘goddelijk’. Naast het feit dat het gebruikt werd als boost voor het uithoudingsvermogen van krijgers en boeren, werd het kruid ook gebruikt voor medicinale doeleinden. Het was een enorm spiritueel kruid dat veelal zijn weg vond naar religieuze en spirituele ceremonies. Tegelijkertijd gebruikten Argentijnse gauchos (coywboys) het kruid tijdens voedselschaarste of gedurende lange werkdagen.

Energiekick

Yerba mate is zoals hierboven al uitgelegd een cafeïnehoudend kruid. Het resultaat is dat de drank die ermee wordt gemaakt je een heerlijke boost van energie geeft. Het heeft een zachte smaak vergelijkbaar met die van thee en wordt omschreven als aards, plantaardig, kruidig en bitterzoet. Naast cafeïne bevatten de bladeren ook theofylline en theobromine, de stimulerende middelen die ook worden aangetroffen in koffie, thee en chocolade.

Een ander gezondheidsvoordeel van yerba mate is dat het enorm rijk is aan antioxidanten en voedingsstoffen. Dit lijken er zelfs meer te zijn dan in thee en bovendien bevat yerba mate zeven van de negen essentiële aminozuren, naast bijna elke vitamine en mineraal die het lichaam nodig heeft. Daarnaast is van de aanwezige cafeïne bewezen dat het fysieke en mentale prestaties zou kunnen versterken. Perfect dus voor tijdens het studeren of voor een drukke werkdag!

Gebruik van Yerba maté:

Doe de gedroogde en gekneusde bladeren van de Yerba maté in een maté-kop. Voeg heet water (ongeveer 70°C) toe. De drank wordt opgezogen door een metalen pijpje, de "bombilla", dat onderaan een filter heeft zodat de bladeren niet in je mond terecht komen.

Beoordelingen (0)
Yerba Maté - 50 gram | Ilex paraguariensis heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items