opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Calamus (Kalmoes) 50g

Artikelnr: ART001453
Herbs of the Gods
€ 6,50

Vorm

  • poeder
  • gesneden
x

Calamus (Acorus Calamus)

De wortels van calamus (in het Nederlands ook wel kalmoes of zwanenbrood genoemd) hebben een stimulerende, euforische, afrodiserende en mild hallucinogene werking. Het bevat de stof asarone, die omgezet kan worden in de amfetamine TMA-2. In zijn boek PIHKAL beschrijft Dr. Shulgin TMA-2 als vergelijkbaar met mescaline, maar dan zonder de kleuren-intensificatie.

Calamus informatie

De calamusplant, ook wel bekend als bitterwortel of acorus calamus, bevat een aantal psychoactieve bestanddelen die kunnen worden gebruikt als nicotinesubstituten of nicotine vervanger. Wanneer de plant gekauwd wordt, dan laat het een een combinatie van chemicaliën vrij die, net als nicotine, zowel een stimulerend als een opwekkend effect veroorzaken. De plant komt van het Griekse woord ‘calamos’, wat zich vertaalt naar ‘een riet’. De plant staat voornamelijk bekend om haar geur: deze is zeer aangenaam en om die reden werd de plant veelal gebruikt in en rondom kerken en andere belangrijke plekken.

Gezondheidsvoordelen calamus

Calamuspoeder wordt voor een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen gebruikt. De kruiden werken bijvoorbeeld enorm kalmerend, maar wordt ook gebruikt bij de behandeling van problemen met het maagdarmkanaal en de spijsvertering. Denk hierbij aan darmklachten, maagontstekingen of andere maagklachten. De calamus wordt daarnaast geassocieerd met het verhelpen van symptonen van verkoudheid en griep. Vanwege zijn stimulerende effecten wordt calamus ook veel gebruikt om het algemene welzijn van een persoon te vergroten. Omdat het tevens fungeert als nicotinevervanger, wordt het poeder ook gebruikt door personen die willen stoppen met roken.

Acorus calamus kan daarnaast helpen verlichting te bieden bij chronische rugpijn en het verlicht ook mentale stress en angst. Een calamusbad kan de geest kalmeren en negatieve gevoelens en irritatie verminderen. Samen met lavendel helpt het enorm bij slapeloosheid en komt het je nachtrust ten goede. De combinatie met lavendel zorgt ervoor dat je je verdoofd en kalm voelt, absoluut de moeite waard om eens te proberen!

Gebruik van kalmoes

Voor een helder, opgewekt gevoel: een theelepel poeder oplossen in een glas heet water. Drinken op de nuchtere maag. Voor een stimulerend effect: 20 gram van de wortel een tijdje laten weken, daarna eventjes meekoken in een halve liter water. Zeef het en drink er enkele koppen van. Voor een bewustzijnsverruimend effect: de dosering naar behoefte verhogen.

Extra informatie

Waarschuwing

Gebruik geen Calamus als je zwanger bent, aangezien dit volgens sommige bronnen een vroegtijdige bevalling kan veroorzaken.

Beoordelingen (1)
Calamus (Kalmoes) 50g

Ik heb 2 theelepels in een glas van fruitsap gegooid. Het ruikt wel lekker 'kaneelachtig' maar smaakt ondraaglijk bitter! Zelfs bitter als kratom. Het kan zijn dat ik geen correcte methode heb gevolgd maar kreeg daarna gedurende 2 uurtjes brand in de maag. Ik sta niet echt negatief ertegen, wel blijf andere manieren proberen zoals koken of sprooien op een choco gesmeerde brood of zo... Ik hoop uiteindelijk de goede uitslag pakken, dus, Get up, stand up, don't give up the 'high' :)
Beoordeling: [3 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items