opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Guarana poeder 50g

Artikelnr: ART000052
9,00

Guarana Paulinnia Cupana

Guarana (Paulinnia cupana) is een bekend ingrediënt van energiepillen en -drankjes. Guarana bevat ongeveer 4,2% cafeïne en diverse andere bestanddelen zoals guaranine, theobromine and theofylline. Guaranagebruikers barsten van de energie en het is een geweldig middel voor mensen die wel een opkikker kunnen gebruiken. Deze poeder los je eenvoudig op in heet water, thee, warme melk, koffie of welke dranksoort dan ook.

Guarana informatie

Guarana is een Amazoneplant die voornamelijk voorkomt in Venezuela en Brazilië. De bessen van de plant zijn een geweldige bron van diverse gezondheidsvoordelen. Het geeft je een flinke boost in energie en het laat vet verdwijnen als sneeuw in de zon. De stimulerende effecten van guarana zijn ruimschoots bewezen en het wordt dan ook veelvuldig gebruikt in sportdrankjes vanwege zijn krachtige effecten. Guarana zou - naast onderstaande effecten - ook gunstig zijn voor de beweging van de darmen.

Een flinke energieboost!

Het meest krachtige effect van guarana is de energieboost die je ervan krijgt. De chemische structuur van paulinnia cupana is namelijk bijna hetzelfde als die van cafeïne, maar dan sterker. Guarana wordt echter langzaam in het lichaam afgegeven, wat je een langdurige kick van energie geeft. DIt in tegenstelling tot bijvoorbeeld koffie, waarbij je eerder een snelle kick van energie krijgt en een milde crash als gevolg.

Guarana voor gewichtsverlies

Een ander voordeel waar guarana veel voor wordt gebruikt is gewichtsverlies. Oude stammen gebruikten guarana om thee te maken die de honger zou onderdrukken, met gewichtsverlies als gevolg. Tegenwoordig wordt guarana in tal van energiedrankjes en supplementen gestopt om gewichtsverlies te ondersteunen en honger effectief te bestrijden. Guarana is hier onder andere zo goed in door lipolyse in het lichaam te starten, waarbij vet wordt gebruikt als energie.

Gebruik van guarana

Guarana kan als poeder worden opgelost. Gebruik daarvoor heet water, warme melk of een ander warm drankje. De stimulerende eigenschappen van guarana blijven optimaal bewaard in de hele noot. Twee noten per keer is voldoende. De guarana-noot kan worden vermalen met een vijzel of in een koffiemolen. Bereid Guarana op dezelfde manier als koffie. Gebruik  het materiaal meerdere keren om alle werkzame stoffen eruit te extraheren.
Beoordelingen (0)
Guarana poeder 50g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items