opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Gotu kola 50g | Centella asiatica

Artikelnr: ART000051
6,50

Gotu Kola

Gotu Kola (Hydrocotyle of Centella asiatica) gebruik je met name voor het revitaliseren van de hersenen. Het concentratievermogen neemt erdoor toe. Je kunt het ook gebruiken om bepaalde huidaandoeningen te behandelen en vermoeidheid te bestrijden. In hogere doseringen is het werkzaam als stimulerend afrodisiacum voor mannen en vrouwen. In de traditionele Chinese Geneeskunst staat het middel bekend als ‘fo ti tien’ en in de Ayurveda wordt her vaak vergeleken met brahmi.

Wat is Gotu Kola

Centella asiatica, ook wel gotu kola genoemd, is een moerasplant die van nature in India en Zuid-Afrika groeit. In deze gebieden wordt de plant vaak aangeduid als 'de fontein van de jeugd'. Zijn bladeren en stengels worden al duizenden jaren voor consumptie gedroogd en gebruikt voor een verscheidenheid van medicinale doeleinden.

Volgens onderzoek van de University van Maryland Medical School zou Gotu Kola over een breed scala aan gezondheidsvoordelen beschikken. In het verleden werd het veel gebruikt voor de behandeling van syfilis, hepatitis, maagzweren, epilepsie, diarree, koorts en astma. Daarnaast zou het kruid het centrale zenuwstelsel stimuleren, mentale vermoeidheid verminderen en energie verhogen. Ook wordt het al vele jaren toegepast bij de behandeling van luchtweginfecties zoals verkoudheid en bij het ondersteunen van mentale en fysieke gezondheid.

Omdat gotu kola naast bovenstaande effecten ook het mentale welzijn vergroot en slapeloosheid vermindert, is het ook een geweldig kruid om algemene rust te vinden. Het verhogen van het libido behoort ook tot het takenpakket van deze krachtige plant, het lijkt maar niet op te houden met de voordelen! Vanwege de aanwezige triterpenoïden kan gotu kola helpen om de huid te versterken, de bloedtoevoer naar de huid te verhogen en huidaandoeningen zoals acne en psoriasis bestrijden. Daarnaast kan gotuola nuttig zijn voor het voorkomen en verminderen van striae.

Gotu kola als afrodisiacum

Er zijn veel aanwijzingen dat gotu kola al vele jaren wordt gebruikt voor een boost in de slaapkamer. Het verhogen van het libido is vaak een bijwerking van kruidenremedies, en dit kruid is daarin geen uitzondering. Naast het elimineren van mentale vermoeidheid en het verhogen van de energievoorraden in het lichaam, kan het dus ook weer wat vuur in de slaapkamer terugbrengen.

Gebruik van Gotu Kola:

De beste resultaten bereik je wanneer je Gotu Kola dagelijks en voor langere tijd gebruikt. Het kan ook in een hogere dosering ingenomen worden voor onmiddellijke effecten. Voor een dagelijks kopje Gotu Kola-thee los je een halve eetlepel verpulverd kruid op in heet water.

Wil je er een sterker extract van maken voor stimulerende en erotische effecten? Voeg dan 30 gram kruid toe aan een halve liter kokend water. Laat dit  tenminste 2 uur lang koken op een zacht vuurtje. Hou het deksel daarbij op de pan. Zeef het geheel en voeg eventueel suiker of honing toe. Neem om te beginnen eerst een klein kopje.
Beoordelingen (0)
Gotu kola 50g | Centella asiatica heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items