opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Siberische Ginseng - Eleutherococcus senticosus

Artikelnr: ART001287
€ 4,95

Inhoud

  • 50 gram

Uitverkocht

Siberische Ginseng

Siberische Ginseng, ook wel Eleuthero genoemd, is een plant die van oudsher wordt gebruikt als een booster voor het immuunsysteem en als een algemene stimulerend middel. Het kruid is afkomstig uit Japan, Noord-China, Zuidoost-Rusland, Zuid-Korea en Noord-Korea.

Wat is Siberische Ginseng?

Siberische Ginseng is een op-en-top gezond voedingsmiddel. Er zijn aanwijzingen dat eleuthero ongeveer 2.000 jaar geleden voor het eerst werd gebruikt als kruidenremedie in China. De plant wordt meestal gebruikt in traditionele medicijnen als een adaptogeen, een stof die het lichaam helpt beter te handelen en zich aan te passen aan stress. Eleuthero werkt daarnaast als een stimulerend middel, dat de functie van het zenuwstelsel verhoogt. En hoewel ze vergelijkbare voordelen en gebruiken hebben, is eleuthero (Eleutherococcus senticosus en Acanthopanax senticosus) niet gerelateerd aan Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius) of echte ginseng (Panax ginseng).

In traditionele en kruidengeneesmiddelen wordt eleuthero gebruikt om tientallen verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, perfect dus voor health freaks onder ons! We zullen er een aantal opnoemen…

Voordelen Siberische Ginseng

Om te beginnen verhoogt Siberische Ginseng als stimulerend middel het energieniveau en bevat het verbindingen waarvan bekend is dat ze helpen de uitputting te overwinnen en de bijwerkingen ervan te voorkomen. Kortom: meer energie. Door de bloedsomloop te vergroten, kan eleuthero daarnaast de bloedtoevoer naar de hersenen verhogen, waardoor mentale functies zoals geheugen en concentratie verbeteren.

Van Panax- ginseng is aangetoond dat het antikanker- of antitumorale eigenschappen heeft. Onderzoek suggereert dat eleuthero vergelijkbare eigenschappen kan hebben, vooral in gevallen van longkanker, maar deze bewering vereist meer onderzoek. Ook is Siberische Ginseng een stimulerend middel op gebied van sport en spiergebruik. Het heeft het vermogen om de spierkracht te vergroten, vooral tijdens perioden van intense fysieke activiteit. Eén studie toonde aan dat het gebruik van 800 milligram (mg) Siberische Ginseng per dag gedurende 8 weken de uithoudingsduur van een mannelijke proefpersoon met 23 procent verhoogde, de maximale zuurstofverzadiging met 12 procent en de hoogste hartslag met 3 procent. Da’s flink wat!

Door daarnaast het immuunsysteem te stimuleren kan Siberische Ginseng tevens het genezingsproces van bijvoorbeeld wonden en zweren versnellen. In andere verschillende geneesmiddelen wordt het kruid gebruikt om spier- en botsterkte te vergroten.

Toch zijn dit slechts enkele van de vele bewezen voordelen van Siberische Ginseng. Past dit kruid binnen jouw dieet? Wij denken van wel!

Beoordelingen (0)
Siberische Ginseng - Eleutherococcus senticosus heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items