opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ginkgo biloba 50 gram

Artikelnr: ART000018
€ 7,00
x

Ginkgo Biloba

Geheugenproblemen? Gebrek aan concentratie? Gebruik Ginkgo biloba dagelijks en voor langere tijd. Het verbetert de bloedcirculatie in de voeten, handen én de hersenen.

Effecten

Normaal gesproken is er bij gebruik van Ginkgo geen sprake van onmiddellijke effecten. Het is pas na enkele dagen of weken van regelmatig gebruik dat de gunstige uitwerking opgemerkt kan worden. Toch staat Ginkgo Biloba bekend om enkele heilzame effecten. Hieronder zullen we er een aantal opnoemen:

Het zit boordevol antioxidanten

Veel van de gezondheidsvoordelen van ginkgo zijn te danken aan het hoge aantal antioxidanten. Ginkgo bevat hoge niveaus van flavonoïden en terpenoïden, stoffen die bekend staan ​​om hun sterke antioxidante effecten. Deze stoffen bestrijden de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam, dit zijn actieve stoffen in het lichaam die bijdragen aan beschadiging van gezond weefsel.

Het bestrijdt ontstekingen

Ginkgo Biloba zou ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen. Het is onder andere aangetoond dat het kruid wordt gebruikt bij verschijnselen van artritis, hartziekten en beroertes. Het is één van de vele redenen waarom ginkgo zo populair is.

Het verbetert de bloedcirculatie

De ginkgo-zaden werden in de traditionele geneeskunde gebruikt om ‘kanalen’ van energie te openen naar diverse organen. Uit studies blijken nu dat ginkgo daadwerkelijk de bloedvaten verwijdt en de bloedcirculatie verbetert.

Het vertraagt geheugenverlies

Dit is misschien wel een van de belangrijkste effecten van ginkgo biloba. Een analyse van 21 studies onthulde dat ginkgo-extract bij gebruik in combinatie met conventionele geneeskunde de functionele mogelijkheden kan verhogen bij mensen met milde Alzheimer.

Het verbetert de concentratie en denkvermogen

Omdat van ginkgo is aangetoond dat het de hersenactiviteit kan vergroten is het momenteel een van de meest populaire kruiden. Diverse studies koppelen ginkgo aan een verbeterd geheugen, meer focus en een groter concentratievermogen.

Gebruik

De geplette blaadjes worden dikwijls gebruikt om er een extract of thee van te maken. De aanbevolen doseringen variëren van 4 tot 12 gram per dag.

Waarschuwing

Ginkgo kan de werking van bloedverdunners versterken. Het kan ook een wisselwerking hebben met insuline en andere medicatie voor diabetes. Ginkgo blokkeert de werking van het enzym cyp3A4, waardoor de omzetting van bepaalde medicijnen tegengegaan wordt. Vraag aan je arts of je dit type medicatie gebruikt.

Beoordelingen (0)
Ginkgo biloba 50 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items