opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Overig - Kratom

Kratom - Overig

Kratom wordt in Zuid-Aziatische landen al vele eeuwen gebruikt als een medicijn. Het kruid werd door veel mensen als een opiumvervanger gebruikt, maar de 'armere bevolking' in het land gebruikten het tegelijkertijd als stimulans om meer energie te krijgen. Klinkt nogal tegenstrijdig, nietwaar? Nou, dat kan kloppen! Kratom is namelijk redelijk uniek in de zin dat het kruid zowel kalmerend als stimulerend kan werken. Hier op Dutch-Smart verkopen we kratom in veel verschillende soorten.
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

Wat is kratom?

Kratom, in de wetenschap beter bekend als Mitragyna Speciosa, is een tropische boom inheems in Zuidoost-Azië. De bladeren van deze boom worden op grote schaal gebruikt voor medicinale doeleinden. De effecten van kratom worden vaak vergeleken met die van opium of morfine, maar dan zonder de verslaving. De gezondheidsvoordelen van kratom komen voort uit de unieke chemische verbindingen en voedingsstoffen in de bladeren van de plant, waaronder een breed scala aan alkaloïden en andere organische stoffen die invloed hebben op veel van de orgaansystemen van het menselijk lichaam.

In feite zijn kratombladeren een vervanging voor opium, een zeer verslavend en gevaarlijk medicijn. Kratom wordt echter door velen als een veiliger alternatief gezien, maar toch doet kratom meer dan enkel pijn stillen. Als het in lage doses wordt geconsumeerd, heeft dit medicijn stimulerende effecten, terwijl het bij hogere doses een kalmerend effect heeft. Personen die kratom hebben genuttigd beweren in grote mate dat kratom effectief is bij het verlichten van chronische pijn of bij het omgaan met angst- en depressieproblemen. Dit maakt het voor velen een geweldig alternatief voor opioïden.

Verschillende onderzoeken hebben de afgelopen jaren de krachten van kratom benadrukt en het therapeutische potentieel van het kruid aangetoond. Een van de meest recente studies toonde aan dat bepaalde componenten van de bladeren van deze plant als pijnstiller kunnen werken, maar zonder het hoge risico op verslaving of de bijwerkingen van andere medicijnen zoals oxycodon of morfine.

Verschillende soorten kratom

Kratom-typen worden veelal verdeeld in drie verschillende kleuren. Rode ader, witte ader of groene ader. Deze verdeling hangt af van de kleur van de stengel en ader. Als je goed naar een kratom-blad kijkt, zul je zien dat de stengel en ader een bepaalde kleur hebben. Deze kleur bepaalt het effect dat het kratom-vel op lichaam en geest heeft. Verschillende kleuren betekent een ander effect en een andere chemische samenstelling. De stengel en ader worden tijdens het slijpproces verwijderd. Daarom wordt alleen het blad verondersteld te worden genomen, zonder de stengel en ader.

Is kratom verslavend?

Kratom wordt wereldwijd door veel mensen gebruikt om van hun opiaatverslaving af te komen, omdat kratom een minder verslavend middel is. Een van de weinige bestaande studies over dit onderwerp geeft aan dat kratom in zekere zin toch een verslavend potentieel kan hebben, vooral bij mensen die al een opioïde verslaving hebben, hoewel sommige specialisten beweren dat de kleine hoeveelheid van de actieve stof in de bladeren dit risico relatief maakt laag.