opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kratom

Kratom (mitragyna speciosa) is een soort boom die vooral in Zuidoost-Azië voorkomt. Al vele eeuwen wordt er in landen als Thailand en Maleisië op de bladeren van de kratom plant gekauwd. De plant schijnt daar te worden gebruikt als alternatief voor opium. Kratom staat bekend om het energierijke effect, waar je direct een beter humeur van krijgt. Ook wordt je lichaam gestimuleerd om activiteiten te verrichten. Kratom kan juist ook kalmerend werken als je een andere dosis inneemt. Welke soort je ook zoekt, bij Dutch-Smart zit je goed als je kratom kopen wil!

Herkomst van kratom

Zoals gezegd komt kratom uit Zuidoost-Azië. Vooral in Thailand en Maleisië is de plant ontzettend populair. Het is opvallend genoeg een verwant van de koffieplant. Al vele eeuwen wordt er in Zuidoost-Azië op de bladeren van de kratom plant gekauwd. Hier kregen de mensen energie van, waardoor ze harder konden werken. Bovendien werkte de plant goed tegen enkele kwaaltjes. Het is dan ook niet vreemd om mensen in deze landen op kratom te zien kauwen. 

Sterker nog, in sommige gebieden in Thailand kauwt tot wel 70% van de mannen dagelijks op kratom. De hoeveelheid die gekauwd wordt varieert sterk: van 10 tot wel 60 blaadjes per dag. Maar men kauwt niet alleen maar op de blaadjes vanwege de energie de men ervan krijgt. Kratom wordt soms ook aanbevolen bij diarree, of (verbazend genoeg) bij opiumverslaving. Kratom lijkt namelijk erg op opium in haar effecten. De plant is tegenwoordig nog steeds verboden in Thailand, met als voornaamste reden dat de overheid inkomsten misliep via de belasting op opium. Iedereen kauwde namelijk op kratom bladeren in plaats van dat ze opium gebruikten!

De effecten van kratom

Meestal wordt kratom gebruik om energie op te wekken. De effecten van kratom zijn te vergelijken met die van opium, maar zijn wel een stuk minder sterk, minder verslavend en minder gevaarlijk. Kratom wordt dan ook in de kruidengeneeskunde aangeraden aan mensen die verslaafd zijn aan opium, omdat de plant er zo sterk op lijkt.

Als je kratom gebruikt, kun je het effect na enkele minuten al merken. Je krijgt over het algemeen meer energie en zin om dingen te gaan doen. Wanneer je echter een grote dosis van de plant gebruikt, word je juist erg duf en kalm, bijna narcotisch. Ook dit effect is niet vreemd, aangezien kratom op dezelfde manier in het lichaam werkt als morfine. Je kunt kratom dus ook gebruiken om ontspannen te raken. De effecten van kratom kunnen enkele uren aanhouden. Koop je, lees dan voor gebruik goed over de dosering. 

Kratom wordt in sommige gevallen ook geconsumeerd op muziekfestivals en andere recreatieve omgevingen. Toch kan de hoeveelheid actieve ingrediënten soms sterk variëren, waardoor het moeilijk is om het effect van een bepaalde dosis te berekenen. Afhankelijk van wat er in de plant zit en de gezondheidsstatus van de persoon die het consumeert, kan het nemen van kratom dus wisselende effecten hebben. 

Kratom wordt soms ook wel de 'opium van de armen' genoemd. De effecten zijn enorm bijzonder en uniek, omdat kratom dus zowel kalmerend als stimulerend kan zijn. Er zijn vrijwel geen andere kruidensoorten die deze eigenschap hebben! De effecten van kratom variëren overigens ook nog eens op basis van waar de kratom vandaan komt. Hier op Dutch Smart verkopen we tal van verschillende soorten kratom!

De effecten van kratom worden over het algemeen binnen vijf tot 10 minuten gemerkt en de effecten duren tussen twee en vijf uur. De effecten van kratom worden krachtiger wanneer de ingenomen hoeveelheid toeneemt. Bij dieren lijkt kratom soms zelfs krachtiger te zijn dan morfine! 

Bij ons in het assortiment vind je verschillende soorten kratom, waaronder:


Eventuele bijwerkingen

Kratom heeft zeer weinig nadelen en bijwerkingen. Sommige mensen ervaren kort wat misselijkheid of hoofdpijn, maar die verdwijnen meestal snel. Zeker bij een langdurige gebruiksperiode ondervindt men nauwelijks nadelen van het gebruik van kratom. De plant is vergeleken met andere opiaten nauwelijks verslavend. Alleen het dagelijks gebruik van enorme hoeveelheden is niet verstandig. Ook het besturen van auto’s of zware machines (evenals het ondernemen van activiteiten met een zeker risico) is absoluut af te raden als je onder invloed bent van kratom. Je kunt je namelijk ineens erg slaperig voelen.

Heb je vragen over ons assortiment, of over het gebruik van kratom? Neem dan contact met ons op. Kratom kopen doe je bij Dutch-Smart altijd voordelig, Onder andere spaar je met je bestelling voor aantrekkelijke kortingen, spaarpunten en leuke gratis producten.