opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden (van ma t/m vrij)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen bij een afhaalpunt bij u in de buurt!

Salvia Divinorum

Momenteel kunnen wij geen Salvia aanbieden in verband met onze payment service provider. Graag willen wij je door verwijzen naar een andere shop van ons welke wij hebben opgezet om toch Salvia te kunnen aanbieden. Salvia-Express.nl

Salvia Divinorum wordt in Mexico gezien als een heilig middel. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Mexico, maar bestel je dit product ook online bij Dutch-Smart! Salvia Divinorum is een kruid dat wordt verkocht in de vorm van bladeren of extracten. Het werd vroeger gebruikt door medicijnmannen in Mexico. De Mazatec-indianen gebruikten Salvia bij heilige rituelen, vanwege de sterke hallucinaties die men ervan kan krijgen.

Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 10 (van de 10 artikelen). Resultaat:1

Hoe gebruik je dit product? 

Er zijn verschillende methoden waarop je Salvia Divinorum kunt gebruiken. Sommige mensen zijn fan van ‘pruimen’. Dit is het samenrollen van de bladeren tot een soort sigaar, en er vervolgens op kauwen. Dit zou een minder hallucinogene trip opleveren dan het roken van de bladeren. Je rookt Salvia trouwens niet zoals je een joint of een sigaret rookt, maar in een bong of pijp. Een voordeel van het roken van Salvia in plaats van het pruimen van Salvia is dat je veel minder bladeren nodig hebt. Pruimen is aan de andere kant weer fijn als je voor het eerst Salvia Divinorum gebruikt, omdat de trip langzamer opkomt, langer aanhoudt en iets rustiger verloopt.

De Salvia Divinorum extracten zijn gestandaardiseerd en dat is heel positief. Dit wil namelijk zeggen dat er gebruik is gemaakt van een precieze hoeveelheid zuivere Salvanorin A, de werkzame stof. Zo kun je beter doseren en van tevoren goed inschatten wat je binnenkrijgt. Het is namelijk moeilijk om de dosering zonder weegschaal te bepalen.

De geschiedenis van Salvia Divinorum

Salvia is afkomstig uit het Mexicaanse Sierra Madre-gebergte in Oaxaca. Het wordt in deze regio gebruikt door de genezers en sjamanen van de Mazatec-indianen in verschillende rituelen. De plant wordt vooral gebruikt wanneer sjamanen de behoefte voelen om de oorzaak van de ziekte van een patiënt in de bovennatuurlijke wereld te achterhalen. Wanneer dit gebeurt, gaan de sjamanen een visionaire trance binnen waarmee ze kunnen zien welke stappen ze moeten ondernemen om de patiënt te genezen. Vandaag de dag wordt salvia divinorum nog steeds gebruikt voor sjamanisme, waarzeggerij, meditatie en het nastreven van het goddelijke.

Heel veel is er over Salvia niet bekend voorafgaand aan de ‘ontdekking’ ervan in de westerse wereld in de 20ste eeuwe. Waarschijnlijk is het gebruik ervan zeer oud, maar het was pas toen de beroemde botanicus R. Gordon Wasson (die ook psilocybine-paddenstoelen de westerse wereld in bracht) een exemplaar ervan meebracht voor wetenschappelijk onderzoek. Moderne studies over Salvia divinorum begonnen echter al in de jaren 1930. Salvia divinorum werd voor het eerst gerapporteerd in de westerse literatuur in 1939 door Jean Basset Johnson, die het gebruik van hallucinogene paddestoelen in Mexico onderzocht. Hij ontdekte dat de Mazateken-indianen de hierba maria-bladeren gebruikten om visioenen op te wekken.

Het is nog onbekend hoe lang salvia divinorum door de inwoners van Mexico is gebruikt. Er wordt gesuggereerd dat de plant werd geïntroduceerd na de verovering van de nieuwe wereld. Het bewijs dat deze theorie ondersteunt, is dat Mazatecas geen inheemse naam voor de plant hebben: ze gebruiken namen die verwijzen naar Maria of herderin ("hierba maria" of "ska maria herderin"), terwijl het christendom en schapen pas werden geïntroduceerd door de Spanjaarden. Bovendien hebben Mazatecas een ineffectieve consumptiemethode, wat suggereert dat ze zich niet bewust zijn van het enorme psychoactieve potentieel.

De (mogelijke) effecten

De effecten van Salvia divinorum worden op verschillende manieren omschreven. Sommigen vergelijken de dissociatie van de werkelijkheid en de ‘beelden van andere dimensies’ met de effecten van DMT. Beide behoren dan ook tot de meest krachtige hallucinogenen ter wereld. Afhankelijk van het lichaamsgewicht, de gevoeligheid, de ingenomen dosis, de wijze van inname en de sterkte van de gebruikte salvia divinorum, variëren de effecten van subtiel tot extreem sterk. 

Sommige mensen melden dat de effecten van salie sterker worden na het eerste of tweede gebruik. Sommige mensen lijken gevoeliger te worden en een hoger niveau van effecten te bereiken na een of twee pogingen. Aan de andere kant is deel van de mensen (ongeveer 10%) vrij ongevoelig voor salvinorine. Veel van deze mensen ervaren de effecten bij een hogere dosis, maar een minderheid zal zelfs bij hogere doses niets voelen. Dit is dus per persoon verschillend. 

De effecten van Salvia Divinorum zijn niet zo langdurig als een normale trip. Gebruikers lijken allemaal andere ervaringen te hebben met Salvia Divinorum. Een aantal van deze effecten zijn:

  • Alles tweedimensionaal zien;
  • Het gevoel hebben dat je een voorwerp bent;
  • De ruimte en tijd op een hele andere manier ervaren;
  • Het gevoel te hebben terug te reizen in de tijd;
  • Buiten het lichaam treden;
  • In het lichaam van een ander treden en zijn of haar leven leiden;
  • Het ontmoeten van wezens;
  • Een stoned gevoel;
  • Levendige hallucinaties.


Tips voor het gebruik

Zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt op een rustige plek, en dat er iemand bij je is die je vertrouwt. Salvia kan in geen enkel opzicht als een partydrug worden beschouwd. Integendeel, mensen hebben meestal geen interactie wanneer ze onder invloed van salvia zijn, maar hebben een zeer persoonlijke hallucinogene ervaring. Inhaleer de rook en hou het zo lang mogelijk binnen. De effecten beginnen vrijwel direct en houden ongeveer 15 minuten aan, en vervagen dan helemaal zonder dat je er een kater van krijgt. Het extract kan niet oraal worden genomen. Wanneer je geen ervaring hebt met Salvia, is het 5x extract aan te raden, dit is iets beter te doseren. Heb je wel meer ervaring, dan kun je voor de 10x, 15x, 20x 30x of zelfs voor de extreme 40x gaan. Heb je vragen over het assortiment of over het gebruik? Stel ze dan gerust!