opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1698 reviews

15% KORTING OP ALLES
CODE: CACTI

2dutch-smart-gratis-artikelen

Salvia Divinorum

Salvia Divinorum wordt in Mexico gezien als een heilig middel. Gelukkig hoef je niet helemaal naar Mexico, maar bestel je dit product ook online bij Dutch-Smart! Salvia Divinorum is een kruid dat wordt verkocht in de vorm van bladeren of extracten. Het werd vroeger gebruikt door medicijnmannen in Mexico. De Mazatec-indianen gebruikten Salvia bij heilige rituelen, vanwege de sterke hallucinaties die men ervan kan krijgen.

10 Artikelen

Hoe gebruik je dit product? 

Er zijn verschillende methoden waarop je Salvia Divinorum kunt gebruiken. Sommige mensen zijn fan van ‘pruimen’. Dit is het samenrollen van de bladeren tot een soort sigaar, en er vervolgens op kauwen. Dit zou een minder hallucinogene trip opleveren dan het roken van de bladeren. Je rookt Salvia trouwens niet zoals je een joint of een sigaret rookt, maar in een bong of pijp. Een voordeel van het roken van Salvia in plaats van het pruimen van Salvia is dat je veel minder bladeren nodig hebt. Pruimen is aan de andere kant weer fijn als je voor het eerst Salvia Divinorum gebruikt, omdat de trip langzamer opkomt, langer aanhoudt en iets rustiger verloopt.

De Salvia Divinorum extracten zijn gestandaardiseerd en dat is heel positief. Dit wil namelijk zeggen dat er gebruik is gemaakt van een precieze hoeveelheid zuivere Salvanorin A, de werkzame stof. Zo kun je beter doseren en van tevoren goed inschatten wat je binnenkrijgt. Het is namelijk moeilijk om de dosering zonder weegschaal te bepalen.

De geschiedenis van Salvia Divinorum

Salvia is afkomstig uit het Mexicaanse Sierra Madre-gebergte in Oaxaca. Het wordt in deze regio gebruikt door de genezers en sjamanen van de Mazatec-indianen in verschillende rituelen. De plant wordt vooral gebruikt wanneer sjamanen de behoefte voelen om de oorzaak van de ziekte van een patiënt in de bovennatuurlijke wereld te achterhalen. Wanneer dit gebeurt, gaan de sjamanen een visionaire trance binnen waarmee ze kunnen zien welke stappen ze moeten ondernemen om de patiënt te genezen. Vandaag de dag wordt salvia divinorum nog steeds gebruikt voor sjamanisme, waarzeggerij, meditatie en het nastreven van het goddelijke.

Heel veel is er over Salvia niet bekend voorafgaand aan de ‘ontdekking’ ervan in de westerse wereld in de 20ste eeuwe. Waarschijnlijk is het gebruik ervan zeer oud, maar het was pas toen de beroemde botanicus R. Gordon Wasson (die ook psilocybine-paddenstoelen de westerse wereld in bracht) een exemplaar ervan meebracht voor wetenschappelijk onderzoek. Moderne studies over Salvia divinorum begonnen echter al in de jaren 1930. Salvia divinorum werd voor het eerst gerapporteerd in de westerse literatuur in 1939 door Jean Basset Johnson, die het gebruik van hallucinogene paddestoelen in Mexico onderzocht. Hij ontdekte dat de Mazateken-indianen de hierba maria-bladeren gebruikten om visioenen op te wekken.

Het is nog onbekend hoe lang salvia divinorum door de inwoners van Mexico is gebruikt. Er wordt gesuggereerd dat de plant werd geïntroduceerd na de verovering van de nieuwe wereld. Het bewijs dat deze theorie ondersteunt, is dat Mazatecas geen inheemse naam voor de plant hebben: ze gebruiken namen die verwijzen naar Maria of herderin ("hierba maria" of "ska maria herderin"), terwijl het christendom en schapen pas werden geïntroduceerd door de Spanjaarden. Bovendien hebben Mazatecas een ineffectieve consumptiemethode, wat suggereert dat ze zich niet bewust zijn van het enorme psychoactieve potentieel.

De (mogelijke) effecten

De effecten van Salvia divinorum worden op verschillende manieren omschreven. Sommigen vergelijken de dissociatie van de werkelijkheid en de ‘beelden van andere dimensies’ met de effecten van DMT. Beide behoren dan ook tot de meest krachtige hallucinogenen ter wereld. Afhankelijk van het lichaamsgewicht, de gevoeligheid, de ingenomen dosis, de wijze van inname en de sterkte van de gebruikte salvia divinorum, variëren de effecten van subtiel tot extreem sterk. 

Sommige mensen melden dat de effecten van salie sterker worden na het eerste of tweede gebruik. Sommige mensen lijken gevoeliger te worden en een hoger niveau van effecten te bereiken na een of twee pogingen. Aan de andere kant is deel van de mensen (ongeveer 10%) vrij ongevoelig voor salvinorine. Veel van deze mensen ervaren de effecten bij een hogere dosis, maar een minderheid zal zelfs bij hogere doses niets voelen. Dit is dus per persoon verschillend. 

De effecten van Salvia Divinorum zijn niet zo langdurig als een normale trip. Gebruikers lijken allemaal andere ervaringen te hebben met Salvia Divinorum. Een aantal van deze effecten zijn:

  • Alles tweedimensionaal zien;
  • Het gevoel hebben dat je een voorwerp bent;
  • De ruimte en tijd op een hele andere manier ervaren;
  • Het gevoel te hebben terug te reizen in de tijd;
  • Buiten het lichaam treden;
  • In het lichaam van een ander treden en zijn of haar leven leiden;
  • Het ontmoeten van wezens;
  • Een stoned gevoel;
  • Levendige hallucinaties.

Tips voor het gebruik

Zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt op een rustige plek, en dat er iemand bij je is die je vertrouwt. Salvia kan in geen enkel opzicht als een partydrug worden beschouwd. Integendeel, mensen hebben meestal geen interactie wanneer ze onder invloed van salvia zijn, maar hebben een zeer persoonlijke hallucinogene ervaring. Inhaleer de rook en hou het zo lang mogelijk binnen. De effecten beginnen vrijwel direct en houden ongeveer 15 minuten aan, en vervagen dan helemaal zonder dat je er een kater van krijgt. Het extract kan niet oraal worden genomen. Wanneer je geen ervaring hebt met Salvia, is het 5x extract aan te raden, dit is iets beter te doseren. Heb je wel meer ervaring, dan kun je voor de 10x, 15x, 20x 30x of zelfs voor de extreme 40x gaan. Heb je vragen over het assortiment of over het gebruik? Stel ze dan gerust!Salvia Divinorum is een plant met een lange en rijke gebruiksgeschiedenis onder de Mazateekse Indianen in Mexico. Eeuwenlang hebben de Mazateekse Indianen Salvia Divinorum gebruikt vanwege de genezende eigenschappen en als middel om spiritueel contact te maken met het goddelijke. Met de verspreiding van de kolonisatie en de mondialisering heeft het gebruik van Salvia Divinorum zich echter buiten de Mazateekse gemeenschap uitgebreid en is het in de westerse cultuur een recreatieve drug geworden. In dit essay onderzoeken we de reis van Salvia Divinorum door de tijd, vanaf de oorsprong onder de Mazateekse Indianen tot het hedendaagse gebruik en de potentiële therapeutische toepassingen ervan.

Reis door de tijd: onthulling van de geschiedenis van Salvia Divinorum onder de Mazateekse Indianen

De oorsprong van het gebruik van Salvia Divinorum onder de Mazateekse Indianen gaat terug tot de pre-Columbiaanse tijd. Historisch bewijs suggereert dat Salvia Divinorum door de Mazateekse Indianen werd gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige en spirituele eigenschappen. De plant werd gebruikt om verschillende ziekten te behandelen, waaronder hoofdpijn, diarree en reuma. Daarnaast werd Salvia Divinorum gebruikt bij sjamanistische rituelen om met het goddelijke te communiceren en inzicht te krijgen in de toekomst. De Mazateekse Indianen geloofden dat Salvia Divinorum de kracht had om verborgen waarheden te onthullen en deze met hun voorouders te verbinden. De culturele en religieuze betekenis van Salvia Divinorum voor de Mazateekse Indianen kan niet genoeg benadrukt worden. De plant werd gezien als een heilig instrument waarmee de Mazateekse Indianen met het goddelijke konden communiceren. Het gebruik van Salvia Divinorum was een integraal onderdeel van de Mazateekse cultuur en werd vaak gebruikt bij ceremonies en rituelen. De plant werd ook gebruikt om jongeren in de volwassenheid te brengen en om belangrijke levensgebeurtenissen zoals geboorten en sterfgevallen te markeren. Rituelen en ceremonies die verband hielden met het gebruik van Salvia Divinorum onder de Mazateekse Indianen waren zeer gestructureerd en omvatten specifieke voorbereidingen en procedures. De Mazateekse Indianen waren van mening dat de plant met respect moest worden behandeld en dat er met voorzichtigheid moest worden omgegaan met de kracht ervan. Het gebruik van Salvia Divinorum vond vaak plaats in groepsverband, waarbij een sjamaan de ceremonie leidde. De sjamaan bereidde de plant voor door de bladeren te pletten en ze met water te mengen om er thee van te maken. De thee werd vervolgens geconsumeerd door de deelnemers, die in een trance-achtige toestand raakten en met het goddelijke communiceerden.

De verspreiding van het gebruik van Salvia Divinorum buiten de Mazateekse Indianen kan worden toegeschreven aan de invloed van de Spaanse kolonisatie. Met de komst van de Spanjaarden werd het gebruik van Salvia Divinorum onderdrukt en ondergronds gedwongen. De plant werd echter nog steeds gebruikt door de Mazateekse Indianen en werd uiteindelijk populair onder westerse onderzoekers en ontdekkingsreizigers. De opkomst van Salvia Divinorum als recreatieve drug in de westerse cultuur gaat terug tot de jaren negentig. De plant werd populair onder jongeren die op zoek waren naar nieuwe en alternatieve vormen van spirituele en recreatieve ervaringen. Salvia Divinorum werd vaak in geconcentreerde vorm gerookt in een pijp of geconsumeerd, wat leidde tot intense en vaak onvoorspelbare hallucinaties. Het sterkste Salvia divinorum extract is de Salvia 80X, welke uiteraard bij ons verkrijgbaar is.