opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Salvia Divinorum bladeren 5 gram

Artikelnr: ART000030
4,50

Inhoud

  • 5 gram
  • 10 gram
  • 20 gram
  • 1 kg

Salvia Divinorum

Salvia divinorum is een van de heilige planten van de Mazatec Indianen. De bladeren worden ongeveer een half uur gekauwd, waarna je bewustzijn een andere dimensie binnen gaat. De werking van Salvia is niet te vergelijken met die van andere hallucinogenen. Het wordt zelfs door velen gezien als het krachtigste hallucinogeen dat er bestaat. 

Krachtig hallucinogeen

Salvia divinorum, of gewoon 'Salvia', is een kruid dat afkomstig is uit de Labiatae (mint)-familie. Deze planten zijn inheems in de wouden van de Sierra Mazateca in Oaxaca, Mexico. Daar groeit het in ravijnen en andere grote, vochtige gebieden. De planten zelf kunnen meer dan een meter hoog worden en hebben grote groene bladeren. Salvia behoort tot de salie-soorten, maar dat betekent dat niet elke salie die je ziet groeien deze hallucinogene eigenschappen heeft!

Voor je dus direct je tuin in gaat om wat plantjes te plukken, lees eerst even verder. Er zijn wereldwijd namelijk ruim 1000 soorten salie (salvia), maar slechts één daarvan heeft de psychedelische eigenschappen, namelijk salvia divinorum. Salvia Divinorum is één van de meest krachtige psychedelica die er bestaan. Een salvia trip wordt gekenmerkt door bijzondere en unieke ervaringen.

 

Gebruik van Salvia blad

De meest effectieve manier om Salvia te consumeren is ongeveer een half uur lang op de bladeren kauwen, zodat de werkzame stoffen opgenomen kunnen worden door de bloedvaten en slijmvliezen in je mond. Meestal zijn 8 tot 20 bladeren genoeg. Ook kan salvia worden gerookt. 

Extra informatie

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagelijks dosering niet overschrijden. Koel, droog en donker bewaren. In geval van medische complicaties, medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding voor gebruik eerst uw arts, apotheker of deskundige consulteren. Stop direct het gebruik als u ongewenste bijwerkingen van dit product ervaart. 

Bovenstaande gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld.

Extra informatie

 

Salvia divinorum is een plant uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae).

De plant komt niet in het wild voor. Het is een cultigen van de Mazatec-indianen in de Oaxaca bergen in Zuid-Mexico, die de plant op geïsoleerde, vochtige en geheime plaatsen kweken voor gebruik door hun sjamanen.

In West-Europa komt de plant meestal voor als tuinplant met een vierkantige, ietwat harige stengel en bladeren, die daardoor zacht aanvoelen. De haartjes zijn bedoeld voor wateropname.

Salvia divinorum-drug

 

Gebruik

De plant wordt al duizenden jaren bij religieuze rituelen van de Mazatec-indianen door hun sjamanen gekauwd. Door het kauwen ontstaat een langer aanhoudend effect dan bij het in het westen gebruikelijke roken; wie de plant rookt in een pijp ervaart korte, veelal niet meer dan tien minuten durende, maar wel zeer intense atypische hallucinaties. De meeste gebruikers beschrijven de ervaring als prettig, soms zelfs spiritueel.

Anderen vinden de ervaring daarentegen juist beangstigend en te intens. Frequent wordt als angstwekkend effect gemeld een (tijdelijk) gevoel van controleverlies waarbij de waarneming van de omgeving wegvalt en een neiging tot een soort blind, slaapwandelachtig bewegen de kop opsteekt (waardoor de gebruiker zich onbedoeld aan gevaren kan blootstellen) en ook elk gevoel voor hoogte en diepte verdwijnt: de gebruiker vreest dan in een plat tweedimensionaal vlak te zullen moeten worden opgenomen. Er bestaat met name voor nieuwe gebruikers en experimenteerders een gevaar van overdosering of van een onderschatting van de mogelijke negatieve effecten, doordat het middel veelal legaal en betrekkelijk goedkoop is en de directe werkingsduur vrij kort.

De primaire actieve hallucinogene stof is salvinorine A, maar de soort bevat ook salvinorine B tot en met F en divinatorine A tot en met C. Salvinorine A werkt in op kappa-opioïdereceptoren in de hersenen en geldt als het sterkst bekende natuurlijke hallucinogeen.

Australië was het eerste land dat de handel in Salvia divinorum (per 1 juni 2002) verbood. Een aantal Europese landen en een aantal Amerikaanse staten volgden. In Nederland is de plant legaal verkrijgbaar in smartshops, vaak in generieke vorm, maar ook wel in vijf-, tien-, vijftien-, twintig- en extra sterke veertigvoudige extracten.

 

 

In de loop van 2007 ontstond er een internet-hype rond het gebruik van Salvia divinorium, toen tieners in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de plant op betrekkelijk ruime schaal als één van de legal highs omarmden. Zij maakten video's van hun ervaringen en plaatsten die op YouTube.

Eén en ander bleef vervolgens ook voor de klassieke massamedia niet lang onopgemerkt en er verschenen geleidelijk aan meer berichten over 'die wonderlijke YouTube-subcultuur van hallucinerende jongeren'.

Zo kwam de BBC bijvoorbeeld met een bericht, waarin ze een van die op YouTube geplaatste 'ervaringsvideo's' van een salviagebruiker citeerde: "Mijn lichaam voelde aan als een verfpalet dat tegen een stuk linnen gesmeten was en langzaam naar beneden droop."

"Het klinkt als een parodie op de geestverruimende hippies uit de jaren 60," aldus dit BBC-bericht, "maar een uitlating als deze is bepaald niet atypisch voor deze wonderlijke nieuwe subcultuur."

Beoordelingen (3)
Salvia Divinorum bladeren 5 gram

(Martinus)
Ik zelf gebruik de bladeren via een kleine bong. Maal eerst de bladeren fijn en steek de bladeren in brand met een storm aansteker. Heb het nu zo'n 4 sessies gehad. In een sessie vul ik mijn kop van mijn bong. Verwarm het, neem een hit. Hou men adem 45 seconden in en blaas uit. Ik herhaal. Meestal heb ik n'a 3 tot 5 keren meer als genoeg om helemaal van de wereld te zijn. Geloof mij mensen, als je het juist doet dan is dit absoluut meer als sterk genoeg. Een extract lijkt mij persoonlijk echt te belachelijk voor de doorsnee mens.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(Geheim)
Niet heel actief. Ik had beter de 5x kunnen kopen.

Later wel heerlijk thee van kunnen maken daar werd ik behoorlijk stoned van. Als je de thee drinkt moet je kleine slokjes nemen en deze in je mond houden zodat het goed word opgenomen in je mond. Want de actieve stof word niet opgenomen in je darmen/maag.

Beoordeling: [4 van de 5 sterren]

(Kashta Petermann)
Ik had 10 gram bestelt meer dan genoeg gewoon prima
Beoordeling: [4 van de 5 sterren]

Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items