opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Salvia officinalis 50g - Salie

Artikelnr: ART001067
€ 6,95

Salvia officinalis - shredded blad (Salie)

Salvia officinalis is een aromatische, vrij houtachtige vaste struik in de mintfamilie (Lamiaceae) afkomstig uit de oevers van de noordelijke Middellandse Zee. In de volksmond wordt salvia officinalis ook wel salie genoemd. De naam betekent vrij vertaald ‘in goede gezondheid verkeren’, en dat is precies waar dit kruid goed voor is.

Kruid van onsterfelijkheid

Salie heeft een zeer lange geschiedenis van medicinaal gebruik en is een belangrijk kruid tegen aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. De antiseptische eigenschappen maken het daarnaast een zeer effectief middel tegen zweren in de mond of bijvoorbeeld keelpijn. Salie wordt vaak genoemd als het kruid van onsterfelijkheid, gezondheid en wijsheid. De Romeinen gebruikten het kruid in ceremonies en rituelen en het wordt in Europa al vele eeuwen gekweekt voor zowel culinaire als medicinale doeleinden.

Maar er is nog veel meer dan dat. De belangrijke gezondheidsvoordelen van salie omvatten het vermogen om de hersenfunctie te verbeteren, ontstekingen te verminderen, chronische ziekten te voorkomen, het immuunsysteem te versterken, de spijsvertering te reguleren, huidaandoeningen te verlichten, de botten te versterken, het begin van cognitieve stoornissen te vertragen en diabetes te voorkomen. Salie is nauw verwant aan rozemarijn en de twee kruiden worden dan ook vaak gezien als ‘zuster-kruiden’. In feite zijn veel van de gezondheidsvoordelen van salie afgeleid van het rozemarijnzuur, de organische verbinding die in rozemarijn wordt gevonden en die het zo’n krachtig kruid krachtig maakt.

Het traditionele gebruik van salie in de geneeskunde is goed gedocumenteerd en gaat duizenden jaren terug. Het werd in eerste instantie gebruikt voor de behandeling van slangenbeet, bescherming tegen het kwaad, het stimuleren van de vruchtbaarheid van de vrouw en andere toepassingen die niet worden gebruikt. Recenter onderzoek heeft aangetoond dat salie een goede invloed heeft op het menselijk lichaam. Dat is dan ook de reden dat het op grote schaal wordt geëxporteerd en het zijn weg vindt naar talloze recepten over de hele wereld.

Tal van gezondheidsvoordelen

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat salie een geweldige toevoeging kan zijn aan de gezondheid. Zo toonde een studie uit het Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics aan dat kleine hoeveelheden salie-extracten al symptonen van milde tot matige Alzheimer kunnen verlichten en de herinneringscapaciteiten en geheugenretentie bij mensen kunnen verhogen. Daarnaast werkt salie geweldig tegen ontstekingen, vooral in de luchtwegen of het maag- darmkanaal. Het is zelfs mogelijk om een zalf van saliekruid te maken, omdat is aangetoond dat dit effectief kan zijn tegen bepaalde huidaandoeningen, waaronder eczeem, psoriasis en acne.

Beoordelingen (0)
Salvia officinalis 50g - Salie heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items