opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Melissa Officinalis 50g – Citroen Melisse

Artikelnr: ART001065
€ 6,95

Melissa Officinalis – shredded kruid (Citroen Melisse)

Melissa Officinalis, beter bekend als Citroenmelisse, behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae) en staat vooral bekend om zijn sterke citroengeur. De plant is voornamelijk aanwezig in Zuid-Europa, Noord-Afrika en West-Azië, maar ook in Nederland en België wordt de 0,5 meter hoge plant veel gekweekt. 

De naam van de citroenmelisse is afkomstig van het Oudgriekse woord Melisse, dat ‘honingbij’ betekent. Die benaming is niet heel vreemd: citroenmelisse trekt enorm veel bijen aan en staat bekend als een belangrijke bron van nectar. 

De effecten van Citroenmelisse

Citroenmelisse wordt vandaag de dag voor tal van redenen gekweekt - maar van oudsher werd het kruid voornamelijk gebruikt om het humeur en de werking van het brein te verbeteren. Toch blijft het daar niet bij, want citroenmelisse beschikt over een groot aantal potentiële helende krachten. 

Citroenmelisse verbetert de cognitieve functie, blijkt uit diverse onderzoeken. Bij een studie uit 2014 werd bijvoorbeeld aan de deelnemers gevraagd om cognitieve taken uit te voeren met betrekking tot het geheugen, wiskunde en concentratie. De resultaten van deze taken suggereren dat deelnemers die citroenmelisse innamen beter presteerden dan degenen die dat niet deden.

Citroenmelisse kan helpen bij slapeloosheid. Rusteloosheid en slapeloosheid zijn twee grote problemen in ons altijd zo drukke bestaan. Citroenmelisse wordt om die reden vaak gecombineerd met valeriaan om deze vormen van slaapgebrek te bestrijden. In een onderzoek uit 2006 bleek dat 70 tot 80 procent van de deelnemers die een deze middelen gecombineerd innamen, verbeteringen ervoeren. Slaap lekker!

Citroenmelisse kan helpen bij buikpijn en darmklachten. Het geurige kruid zou een positief effect hebben op de spijsvertering, blijkt uit een onderzoek waarbij deelnemers wat citroenmelisse aan hun dessert hadden toegevoegd. 

Citroenmelisse kan helpen bij menstruatiekrampen. Heb je last van menstruatiekrampen, dan zou citroenmelisse wel eens kunnen helpen. Een studie uit 2015 onderzocht het effect van het kruid bij het verminderen van de intensiteit van krampen bij 100 meisjes. De intensiteit van de krampen werd vóór en één, twee en drie maanden na het onderzoek geanalyseerd. De groep die de citroenmelisse nam, meldde een significante vermindering van de symptomen.

Citroenmelisse kan stress verminderen. De kalmerende eigenschappen van citroenmelisse zijn erg populair. Het kruid wordt gebruikt om het humeur te verbeteren en mensen optimaal te laten ontspannen. Studies bevestigen dat citroenmelisse personen een toegenomen gevoel van kalmte en verminderde gevoelens van alertheid geven. 

Beoordelingen (0)
Melissa Officinalis 50g – Citroen Melisse heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items