opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Calendula officinalis 50g - bloemblaadjes

Artikelnr: ART001061
€ 6,95
x

Calendula officinalis 50g - bloemblaadjes

Calendula officinalis is in Nederland ook wel bekend als de Goudsbloem. De plant is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Europa, maar inmiddels vinden we hem ook gewoon in Nederland. De bloem wordt enorm vaak in siertuinen gebruikt omdat ze er geweldig en kleurrijk uitzien, maar wat veel mensen niet weten is dat de goudsbloem ook bomvol helende eigenschappen zit. Wist je dat de bloem zelfs wordt gebruikt als kleurstof voor kaas of boter? 

De symboliek rondom de goudsbloem is zelfs nog mooier dan de bloem zelf. Volgens Griekse mythes kwamen er uit de tranen van Aprhodite goudsbloemen tevoorschijn, toen haar Adonis stierf. Ook in het christendom wordt er gerefereerd aan de goudsbloem, daar is hij gewijd aan Maria. In de Middeleeuwen verbond men vaak de naam van Maria aan iets dat mooi was. Vandaar de naam 'Mariagold' voor de goudsbloem.

De effecten van goudsbloem

Calendula wordt op tal van verschillende manieren gebruikt in zowel de kruidengeneeskunde als in gerechten. Zo kunnen zowel verse als gedroogde bloemen worden toegevoegd aan soep, maar worden zalfjes en tincturen gemaakt van goudsbloem geprezen vanwege de gezondheidsvoordelen. 

Sinds de oudheid gebruikten genezers in Europa zelfgemaakte infusies, extracten en zalven op basis van calendula om transpiratie te stimuleren tijdens perioden van koorts. Goudsbloem heeft een hoog gehalte aan flavonoïden, chemische stoffen die als antioxidanten in het lichaam werken. Men denkt dat antioxidanten de lichaamscellen beschermen tegen schade veroorzaakt door een chemisch proces dat oxidatie wordt genoemd. Oxidatie produceert zuurstofvrije radicalen, natuurlijke chemicaliën die de immuunfunctie kunnen onderdrukken.

  • Werkt kalmerend voor mond en keel
  • Helpt bij kriebel in de keel en keelholte
  • Rustgevend gevoel op de stembanden
  • Helpt bij een normale leverfunctie
  • Heeft essentiële aminozuren en antibacteriële componenten
  • Schimmelwerende eigenschappen


Het gebruik van Calendula

Voor een calendula-drank van ongeveer 1 liter heb je 30-40 gram gedroogde bloemen nodig. Kook eerst water. Wanneer het kookpunt is bereikt, voeg je de gedroogde bloemen van goudsbloem toe. Laat 3-5 minuten staan en zet het vuur uit. Zeef en laat ongeveer 10 minuten staan, serveer vervolgens de drank. 

Beoordelingen (0)
Calendula officinalis 50g - bloemblaadjes heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items