opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Tribulus Terrestris - Bai Ji Li

Artikelnr: ART001286
€ 4,95

Inhoud

  • 50 gram

Tribulus Terrestris - Bai Ji Li

Ben je op zoek naar een steeds populairder wordend kruid onder sporters en bodybuilders? Dan is Tribulus Terrestris misschien wel wat je zoekt. Deze distel wordt in verschillende vormen al eeuwenlang gebruikt tegen impotentie en prostaatklachten, maar de laatste jaren is het kruid voornamelijk onder de aandacht gekomen vanwege een mogelijk testosteron verhogende werking. Dit zou bij sporters kunnen leiden tot meer spiermassa én kracht. 

De tribulus terrestris groeit voornamelijk in warme en tropische gebieden, maar is eigenlijk over de hele wereld wel te vinden. Denk hierbij aan landen als Australië, grote gebieden in Afrika, Azie en in het zuidelijke deel van Europa. Het zijn echter de droge woestijngebieden waar de plant het beste groeit. De naam van de plant stamt uit het Latijn, waar het woord “Tribulus” letterlijk vertaald “probleem” betekent.

Zowel de wortel als de vrucht van de plant worden in de traditionele Chinese geneeskunde en de Indiase Ayurveda-geneeskunde op medicinale wijze gebruikt voor een verscheidenheid aan effecten, waaronder het verbeteren van het libido, het gezond houden van de urinewegen en om zwellingen te verminderen. Tegenwoordig wordt Tribulus terrestris op grote schaal gebruikt als een algemeen gezondheidssupplement.

Tribulus Terrestris als afrodisiacum

Al vele eeuwen lang wordt Bai Ji Li gebruikt als een natuurlijk afrodisicaum, ook wel een libido booster genoemd. Verschillende onderzoeken hebben de lustopwekkende werking van het kruid bevestigd. Zo concludeerden onderzoekers dat wanneer mannen met verminderde seksuele driften gedurende twee maanden 750-1,500 mg Tribulus terrestris consumeerden, hun seksuele verlangen toenam met 79%. 

Bij vrouwen die gedurende 90 dagen 500 - 1500 mg Tribulus innamen, steeg het libido bij ruim 67%. De lustopwekkende effecten zouden vooral te maken hebben met het effect op het stikstofmonoxide niveau, wat toeneemt na het nuttigen van tribulus. De verbeterde bloedsomloop zorgt er voor dat er sneller een erectie plaatsvindt, maar ook dat intieme delen gevoeliger zijn. Doordat Tribulus een positief effect heeft op de vaatwanden kan het dus een goed middel zijn wanneer je kampt met potentieproblemen.

Er bestaat tevens een mogelijkheid dat Tribulus effectief is tegen diabetes. Dat suggereert een studie gepubliceerd in het Journal of Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine in 2016. In de studie kregen vrouwen met diabetes type 2 ofwel drie maanden tribulusbehandeling of een placebo. Bloedglucose, totaal cholesterol en LDL-cholesterol waren een stuk lager in de groep die tribulus kreeg dan de groep die een placebo toegediend kreeg. 

Beoordelingen (0)
Tribulus Terrestris - Bai Ji Li heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items