opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Annona muricata Fruits - poeder

Artikelnr: ART001283
4,95

Inhoud

  • 50 gram

Annona muricata Fruits | Poeder | Zuurzak

Zuurzak (Annona Muricata), ook wel Graviola, Guanábana of Guyabano genoemd, is een plant bestaande uit bladeren en vruchten. Hier op Dutch Smart verkopen wij de poeder gemaakt van de verzamelvrucht van de zuurzak. Zuurzak komt van nature voor in het Caribisch gebied en in Centraal Amerika. In Nederland is de vrucht voornamelijk bekend onder de naam Guanábana. Klinkt toch net wat lekkerder dan Zuurzak!

Superpoeder!

De tropische vrucht wordt al vele jaren lang gebruikt als een kruidenbehandeling voor verschillende aandoeningen, waaronder maagproblemen, koorts en hoge bloeddruk. De gezondheidsvoordelen van dit poeder gaan echter verder dan dat. Zo zou het het vermogen hebben om parasieten te doden, de luchtwegen te verbeteren, kalmerende eigenschappen te bieden, het risico op bepaalde soorten kanker te verminderen, het immuunsysteem te stimuleren, de maag te kalmeren en pijn te verlichten. Als dat geen superfood is....

De Zuurzak is geen onbekende voor personen die veel door gebieden als Mexico of het Carribisch gebied reizen. De smaak van het zuurzakfruit is een heerlijke combinatie van aardbei en ananas, met zoete en citrustonen die het erg populair maken in deze delen van de wereld. En alhoewel de smaak van de vrucht alleen al genoeg is om zuurzak populair te maken, beschikt het ook nog eens over tal van helende eigenschappen. Deze poeder is gemaakt van de heerlijke vrucht en kan op verschillende manieren worden gebruikt. 

De gezondheidseffecten van zuurzak

De gezondheidseffecten van zuurzak lijken wel eindeloos. Hieronder zullen we er een aantal noemen.

Allereerst is zuurzak enorm rijk aan antioxidanten. In 2014 publiceerde de Asian Pacific Journal of Tropical Medicine de resultaten van een screening van zuurzak waaruit bleek dat het rijk is aan verschillende antioxidanten, waaronder saponinen, flavonoïden, tannines, fenolen en fytosterolen. Antioxidanten spelen een cruciale rol bij het neutraliseren van instabiele moleculen die bekend staan ​​als vrije radicalen. Deze vrije radicalen bezorgen schade aan de cellen in je lichaam, wat kan zorgen voor versnelde veroudering, chronische ziekten en zelfs kanker.

Een ander groot voordeel van zuurzak is dat het barst van de ontstekingsremmende eigenschappen. De vrucht (of het poeder) zou volgens Braziliaans onderzoek in het bijzonder effectief zijn bij personen die last hebben van gewrichtspijn of ontstekingen, maar ook aandoeningen als jicht of artritis. De ontstekingsremmende stoffen in zuurzak kunnen de genezing in getroffen gebieden snel versnellen, terwijl ze tegelijkertijd de pijn verzachten.

Zuurzak wordt tevens al eeuwen gebruikt als een adaptogeen en om stress te verlichten. Er wordt verondersteld dat de vrucht kalmerende eigenschappen heeft die het zeer effectief maken wanneer iemand last heeft van stress, angst of slapeloosheid. Zuurzakthee zou in dat geval een geweldige bron van rust kunnen zijn!

De meest interessante voordelen van zuurzak zijn echter gerelateerd aan de antioxiderende activiteit, die afkomstig is van acetogenines, evenals zogenaamde quinolonen en alkaloïden. Deze zijn direct gekoppeld aan de preventie van ziekten als kanker en een vermindering van de grootte van tumoren in dierstudies.  

Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan is zuurzak ook nog eens effectief in het verlagen van bloeddruk. Dat blijkt uit een studie uit 2012 die concludeerde dat de vrucht de bloeddruk wist te verlagen zonder de hartslag te verhogen. 

Beoordelingen (0)
Annona muricata Fruits - poeder heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items