opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Chuchuhuasi schors 50 gram - heel

Artikelnr: ART001122
€ 7,50
x

Chuchuhuasi schors 50 gram - heel

Chuchuhuasi is afkomstig uit Zuid Amerika en wordt gebruikt voor het verbeteren van het immuunsysteem en het verlichten van pijn. Chuchuhuasi is een enorme luifelboom van het Amazone-regenwoud die tot wel 30m hoog wordt. Naast de grote bladeren en witte bloemen heeft de boom een extreem harde, zware, roodbruine schors vol met helende eigenschappen.

Geneesmiddel

De schors van deze Chuchuhuasi-boom worden al vele eeuwen lang door inheemse stammen van het Amazone regenwoud gebruikt vanwege zijn medicinale krachten. In Peru is er de naam Chuchuhuasi aan gegeven, omdat dit vrij vertaald naar ‘trillende rug’ - dit refereert naar het gebruik van de schors om klachten als artritis, reuma en rugpijn te behandelen. Hoe ze dit dan deden? Easy! Lokale stammen namen simpelweg een kopje shors-thee die ze drie keer (of vaker) per dag innamen om de helende effecten te ervaren.

Nu ook de wetenschap een betere kijk heeft genomen naar Chuchuhuasi, blijkt dat de shors inderdaad bepaalde krachtige eigenschappen bezit. Het zou namelijk een geweldig antibacterieel en antiviraal middel zijn. Het stimuleert het immuunsysteem en sommigen geloven dat het zelfs kanker - in specifiek huidkanker - zou kunnen bestrijden. ol met antioxidanten Chuchuhuasi vernietigt vrije radicalen en voorkomt zo hart- en vaatziekten en beroertes. Chuchuhuasi is tevens een zeer goed ontstekingsremmend middel waardoor het ideaal is voor de behandeling van artritis en algemene lichamelijke pijntjes en kwalen.

Lokale mensen en dorpelingen langs de Amazone geloven dat chuchuhuasi een geweldig werkend afrodisiacum is. Zij drenken de schors in lokale suikerriet rum (aguardiente) om het om te toveren tot een populaire jungledrank genaamd go-juice. De drank verdient de naam aan het feit dat het pijn en spierpijn verlicht, en het toeristen en lokale bevolking stimuleert om ‘door te gaan’ tijdens lange tochten in het regenwoud.

Tal van voordelen

In de Peruaanse Amazone wordt chuchuhuasi vandaag de dag nog steeds beschouwd als een van de beste remedies artritis. Het wordt daarnaast gebruikt als spierverslapper, afrodisiacum en pijnstiller, voor bijnierondersteuning, als immuunstimulans en voor menstruatiebalans en regulatie. Ook wordt er chuchuhuasi alchohol gebruikt voor de behandeling van artrose, reumatoïde artritis en bronchitis.

Chuchuhuasi gebruiken

Neem 1 - 2 theelepels van gebarsten schors per persoon. Laat het een paar minuten koken voordat je het in een pot doet en laat het vervolgens een paar minuten trekken.

Beoordelingen (0)
Chuchuhuasi schors 50 gram - heel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items