opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Chuchuhuasi schors 50 gram - heel

Artikelnr: ART001122
€ 7,50
x

Chuchuhuasi schors 50 gram - heel

Chuchuhuasi is afkomstig uit Zuid Amerika en wordt gebruikt voor het ondersteunen van het immuunsysteem en enkele andere gezondheidsdoeleinden. Chuchuhuasi is een enorme luifelboom van het Amazone-regenwoud die tot wel 30m hoog wordt. Naast de grote bladeren en witte bloemen heeft de boom een extreem harde, zware, roodbruine schors vol met helende eigenschappen.

Gebruik

De schors van deze Chuchuhuasi-boom worden al vele eeuwen lang door inheemse stammen van het Amazone regenwoud gebruikt vanwege zijn bijzondere ingrediënten. In Peru is er de naam Chuchuhuasi aan gegeven, omdat dit vrij vertaald naar ‘trillende rug’ - dit refereert naar het traditionele gebruik van de schors om bepaalde lichaamsklachten te behandelen. Hoe ze dit dan deden? Easy! Lokale stammen namen simpelweg een kopje shors-thee die ze drie keer (of vaker) per dag innamen om de effecten te ervaren.

Vandaag de dag weten we steeds meer over Chuchuhuasi, blijkt dat de shors inderdaad bepaalde krachtige eigenschappen bezit. Het zou namelijk de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels vergroten. Het ondersteunt daarnaast het immuunsysteem en sommigen geloven in nog veel meer gunstige werkingen op het lichaam. De vele antioxidanten in Chuchuhuasi kunnen daarnaast ondersteunen bij de algemene gezondheid. 

Lokale mensen en dorpelingen langs de Amazone geloven dat chuchuhuasi een geweldig werkend afrodisiacum is. Zij drenken de schors in lokale suikerriet rum (aguardiente) om het om te toveren tot een populaire jungledrank genaamd go-juice. De drank verdient de naam aan het geloof dat de drank bepaalde kwaaltjes in het lichaam zou verlichten, en het toeristen en lokale bevolking stimuleert om ‘door te gaan’ tijdens lange tochten in het regenwoud.

Tal van voordelen

In de Peruaanse Amazone wordt chuchuhuasi vandaag de dag nog steeds beschouwd als een van de beste remedies tegen bepaalde lichaamsklachten. Het wordt daarnaast gebruikt als afrodisiacum om het libido te boosten en als immuunstimulans. Ook wordt er chuchuhuasi alchohol gebruikt om diverse gezondheidseffecten te realiseren.

Chuchuhuasi gebruiken

Neem 1 - 2 theelepels van gebarsten schors per persoon. Laat het een paar minuten koken voordat je het in een pot doet en laat het vervolgens een paar minuten trekken.

Beoordelingen (0)
Chuchuhuasi schors 50 gram - heel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items