opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Bai Zhu - Atractylodes macrocephala

Artikelnr: ART001281
€ 4,95

Inhoud

  • 50 gram
x

Bai Zhu - Atractylodes macrocephala

In tegenstelling tot vele andere kruiden in deze categorie is er over Bai Zhu een stuk minder bekend in de Westerse wereld. Atractylodes (Chinees distelmadeliefje) is een plant waarvan de wortels worden gebruikt voor een aantal gezondheidsdoeleinden.

Wat is Bai Zhu?

Als één van de acht bekende geneeskrachtige specialiteiten in de provincie Zhejiang, wordt dit Chinese kruid voornamelijk geproduceerd in Shao Xing. Gezien het gebruik in de Traditionele Chinese Geneeskunde, wordt het behandeld als een equivalent van Ren Shen, beter bekend als Ginseng. Bai Zhu is ook wel bekend als Atractylodes Rhizome of Atractylodes Macrocephala Rhizome. Het medicinale gedeelte van dit kruid is de wortel, die voornamelijk in de winter wordt geoogst.

De effecten van Bai Zhu

Recente onderzoeken naar Bai Zhu laten zien dat het kruid goed is voor de maag, goed is voor de lever en helpt bij een zenuwachtig gevoel. Er is echter veel meer onderzoek nodig om enkele van deze claims te ondersteunen.

Volgers van Traditionele Chinese Geneeskunde stellen dat bai zhu nuttig is voor het versterken van de milt. Het kruid zou het vermogen hebben om iemands ‘qi’ - of levensenergie - te stimuleren. Een verstoorde Qi kan zich volgens deze geneeskunde uiten in emotionele volatiliteit, wat betekent dat emoties overdreven of onverwacht onstabiel kunnen zijn. Gecombineerd met andere kruiden wordt bai zhu verondersteld om deze verstoorde zenuwen te kalmeren door de Qi te beïnvloeden.   

Volgens de principes van traditionele Chinese geneeskunde theorieën, wordt gedacht dat een harmoniserende staat in de maag de sleutel is voor een goede nachtrust. De belangrijkste chemische componenten van Baizhu, atractylenolide II en III, blijken een positief effect te hebben op de nachtrust, slaap en nervositeit. Dat maakt van Bai Zhu niet alleen een geweldig gezondheidskruid, maar ook een rustgevend kruid én misschien zelfs wel een slaapkruid.

Beoordelingen (0)
Bai Zhu - Atractylodes macrocephala heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items