opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Humulus Lupulus 50g – Hops

Artikelnr: ART001062
€ 6,95

Humulus Lupulus 50g – Hele bloemen

Heb je je ooit afgevraagd wat bier nou zijn unieke, bittere smaak en aroma geeft? Dan is hier je antwoord! Hop behoort dan wel tot dezelfde familie als cannabis (Cannabaceae), maar in plaats van dit kruid te verdampen of roken is het veel bekender vanwege het gebruik ervan om bier te brouwen. Sterker nog: maar liefst 98% van alle hop wereldwijd wordt gebruikt voor het brouwen van bier!

Hop in bier

Dat hop veel in bier gebruikt wordt, dat moge dus duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Nou, de verschillende verbindingen in hop voegen een bittere smaak aan bier toe, maar voorkomen ook de groei van ongewenste micro-organismen tijdens het brouwproces en daarnaast is het zeer effectief in het stabiliseren van schuim. Aanvankelijk werd bier geproduceerd zonder de toevoeging van hop, maar dat was voor duidelijk werd dat niet-gehopt bier minder lang houdbaar was dan bier voorzien van hop, dat bacteriële besmettingen tegengaat. 

Hop is dus een enorm belangrijke factor voor de bereiding van bier, maar weinig mensen weten dat Humulus Lupulus ook tal van geneeskrachtige eigenschappen bevat. Zo wordt het kruid al vele jaren lang gebruikt als een remedie voor bacteriële en schimmelinfecties, stress en depressie en slaapstoornissen. Daarnaast is Humulus Lupulus gunstig voor mensen met diabetes, hoge cholesterolwaarden en voor mensen die willen afvallen. Best een waardevolle medicinale plant!

Gezondheidsvoordelen van hop

En dat is overigens niets nieuws. Er is bekend dat hop al 2500 jaar geleden werd gebruikt door mensen met menstruatieproblemen. Dat blijkt uit documentatie van tijdens de vroege Romeinse en Griekse geschiedenis. Hop zou ook de symptomen van de menopauze kunnen verbeteren, zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, stemmingswisselingen en vaginale droogheid. Hop staat er tevens om bekend dat het seksueel verlangen vermindert (een soort anti-afrodisiacum dus), transpiratie verhoogt en gunstig is als een kruidenpijnstiller, diureticum en om darmparasieten te verdrijven.

Hop bevat daarnaast het aminozuur asparagine, dat samen met de aanwezige tannines effectief is bij de behandeling van steenpuisten, kneuzingen, stenen in de galblaas, nier en urinewegen, cystitis, zwakte, delirium, diarree, dyspepsie, koorts, toevallen, hysterie, ontsteking, geelzucht, neuralgie, reuma, oorpijn of kiespijn. Humulus Lupulus wordt traditioneel ook veel gebruikt als slaapmiddel. Het is een flink kalmerende plant die slapeloosheid bestrijdt en je slaperig maakt.

Stress of angsten? Probeer hop!

Een andere bekende toepassing van het kruid is dat Hop kan helpen bij angst- en stemmingsstoornissen. In een onderzoek bij 36 mensen met ten minste milde depressie, stress of angst, verbeterde de inname van hopextract alle symptomen. Klinkt redelijk gelijk aan de effecten van zijn verwante goudgele biertjes! Een ander soortgelijk effect komt naar voren wanneer gekeken wordt naar de bevordering van slaap. In een klinische proef verbeterde de inname van iets meer dan 300 ml niet-alcoholisch bier de slaapkwaliteit. Hop werd voorgesteld als de belangrijkste biercomponent die verantwoordelijk is voor dit effect. 

Beoordelingen (0)
Humulus Lupulus 50g – Hops heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items