opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Chamomilla Recutita 50g - echte Kamille

Artikelnr: ART001063
€ 6,95
x

Chamomilla Recutita - Hele bloemen (echte Kamille)

Ben je op zoek naar een op en top gezondheidskruid? Dan is kamille misschien wel wat je zoekt. Dit eeuwenoude geneeskrachtige kruid werd al gebruikt in het oude Egypte, maar ook in landen als Griekenland of door het Romeinse rijk. 

De Europese ‘Ginseng’

De populariteit van kamille is enorm, maar het kwam vooral tot bloei in de middeleeuwen toen mensen het gebruikten als een remedie voor tal van medische klachten, waaronder astma, koliek, koorts, ontstekingen, misselijkheid, nerveuze klachten, kinderziekten, huidziekten en zelfs kanker. In bepaalde opzichten wordt kamille ook wel gezien als de Europese tegenhanger van het Chinese kruid Ginseng. 

De zachte stengel en bloeiende toppen worden droog of vers gebruikt in infusies met een aromatisch en licht bittere smaak. De actieve ingrediënten zijn alfa-bisabolol en camazuleen, met respectievelijk kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast bevat het meerdere soorten flavonoïden en andere therapeutische stoffen. 

Gezondheidsvoordelen van kamille

De mogelijkheden van het gebruik van Chamomilla Recutita zijn eindeloos. Zo wordt het al eeuwen als infusie gebruikt als een mild, ontspannend slaapmiddel, een behandeling voor koorts, verkoudheid, maagaandoeningen en als ontstekingsremmer. Dit maakt het een geweldige toevoeging aan je dieet, maar er zijn nog veel meer lichamelijke voordelen van het gebruik van kamille bekend. 

Kamille kan zowel intern of extern worden gebruikt. Met andere woorden: je kunt er zowel een heerlijke drank van maken, als het kruid verwerken in een crème. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek in de afgelopen 20 jaar heeft veel van de traditionele toepassingen voor de plant bevestigd, waaronder antipeptische, antispasmodische, antipyretische, antibacteriële, schimmelwerende en anti-allergene werkingen. Vanwege de helende werking van kamille wordt het vaak als thee gebruikt om bijvoorbeeld reumatische problemen of huiduitslag te bestrijden. 

Ontspannende werking

Een ander populair gebruik van kamille is als toepassing bij problemen als stress of angst. Een van de meest gedocumenteerde toepassingen van kamille is namelijk voor ontspanning. De kalmerende effecten van kamille zouden een gevoel van kalmte en welzijn bevorderen, wat het geweldig maakt voor mensen met nervositeit en angstproblemen. Afgezien van het hebben van mentale kalmerende eigenschappen, lijkt kamille ook goed te zijn in het ontspannen van pijnlijke spieren en gewrichten.

Beoordelingen (0)
Chamomilla Recutita 50g - echte Kamille heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items