opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Sutherlandia 50g

Artikelnr: ART000571
€ 8,00

Sutherlandia Frutescens 50g  (Cancer Bush - Kankerbos - Gansies - Umnwele) 

De meest besproken geneeskrachtige plant op de aardbol, Sutherlandia. Het is bij de Inheemse bevolking van Zuid-Afrika bekend als Canser Bush. Sutherlandia heeft zich al bewezen als een kruid voor een gezond immuumsysteem, maar het staat ook bekend om de energie in het lichaam te vergroten en om het gevoel van welzijn te bevorderen. 

Remedie tegen gezondheidsproblemen

Sutherlandia bevat een aantal zeer actieve stoffen: Pinitol, L- Canavanine, Aminozuur GABA. De mooie sierplant wordt door de lokale inheemse bevolking gewaardeerd om verschillende redenen - namelijk vanwege het mooie uiterlijk, maar ook als remedie voor verschillende gezondheidsproblemen. Het traditionele gebruik van de plant als remedie tegen kanker heeft het de bijnaam ‘kankerstruik’ of ‘kankerbos’ opgeleverd. 

Alhoewel deze naam doorgaans wordt gebruikt voor Sutherlandia, is de effectiviteit van de plant grotendeels gebaseerd op anekdotisch bewijs en traditionele gebruiken van Afrikaanse medicijnmannen. Vandaag de dag zijn er echter wel een aantal wetenschappelijke studies gedaan die de effecten van Sutherlandia op aandoeningen als aids, diabetes, kanker en tal van andere gevreesde ziekten. 

Zo ontdekte een studie genaamd ‘In vitro culture studies of Sutherlandia frutescens on human tumor cell lines’ dat sutherlandia de groei of verspreiding van specifieke kankercellen met vijftig procent afremde. Wel moet gezegd worden dat de studie in een reageerbuis werd getest, en niet op dieren of mensen. 

Een andere studie gepubliceerd in 2004, ontdekte dat Sutherlandia ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen bevat. De onderzoekers concludeerden dat het onderzoek wellicht het traditionele medische gebruik van de plant als behandeling voor artritis en diabetes type 2 bevestigde. 

Niet getest op mensen

Voorlopige onderzoeken lijken in enige vorm te bevestigen wat de inheemse bevolking van Zuid-Afrika al eeuwen weet, maar echt goed bewijs met betrekking tot de veiligheid of de werkzaamheid van de plant is er nog niet. Huidige studies lijken aan te tonen dat Sutherlandia positieve effecten kan hebben op kanker, diabetes, ontstekingsziekten en artritis, maar er is onvoldoende bewijs om dit vooralsnog hard te maken. Dit komt voornamelijk omdat de meeste studies zijn uitgevoerd op kankercellen en het HIV-virus in een reageerbuis, en niet op mensen. Alhoewel de effecten op cellen in een reageerbuis dus positief zijn, is het niet zeker of Sutherlandia enig effect heeft op mensen. 

Gebruik:

1 theelepel poeder, driemaal per dag bij de maaltijd. 

 Dit product is niet bedoeld als diagnose, genezing of voorkoming van ziekte. 

Beoordelingen (0)
Sutherlandia 50g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items