opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...

Curcuma domestica

Artikelnr: ART001282
€ 4,95

Inhoud

  • 50 gram
x

Curcuma domestica

Kurkuma (Curcuma domestica) is de plant waarvan uit de wortel de specerij kurkuma of koenjit wordt gewonnen. Het is afkomstig uit de gember-familie waarvan de wortels worden gebruikt bij het koken en voor helende werkingen. Kurkumapoeder wordt door veel mensen gezien als misschien wel het gezondste kruid op aarde.

Wat is kurkumapoeder?

Kurkumapoeder wordt gewonnen door de gedroogde wortel van de Curcuma Longa / Curcuma Domestica te vermalen. Het resultaat is een heus superfood en tevens het belangrijkste ingrediënt in kerriepoeder dat al eeuwenlang door Indiase Ayurvedische genezers wordt gebruikt. Het belangrijkste component in deze poeder is curcumine, een stofje dat potentieel effectief kan zijn voor de bestrijding van kanker, allergieën, ziekte van Alzheimer, vergeetachtigheid, de ziekte van Crohn en cardiovasculaire ziekten.

Wat is curcumine?

Curcumine is de primaire actieve stof in kurkumapoeder. Het bevat een scala aan gezondheidsvoordelen. Zo zou het bijvoorbeeld de afgifte van histamine remmen. Omdat histamine eczeem-uitbraken kan veroorzaken, is kurkuma een geweldig voedsel voor mensen met eczeem. Van histamine is ook bekend dat het bij sommige mensen met astma ontstekingen veroorzaakt en vernauwing van gladde spieren tot gevolg heeft. Astmapatiënten grijpen daarom veelvuldig naar dit krachtige superfood. Veel van de anti-histamine en anti-allergene kracht van kurkuma is toegeschreven aan de sterke antioxiderende eigenschappen van deze superfood.

Curcumine is sterk ontstekingsremmend. In feite is het zo krachtig dat het overeenkomt met de effectiviteit van sommige ontstekingsremmende geneesmiddelen, maar dan zonder de bijwerkingen. Wetenschappers geloven dat chronische ontsteking een belangrijke rol speelt in bijna elke chronische, westerse ziekte. Dit omvat hartaandoeningen, kanker, metabool syndroom, de ziekte van Alzheimer en verschillende degeneratieve aandoeningen. Om die reden zou kurkumapoeder een geweldige aanvulling kunnen zijn op elk dieet.

Verlaagt het risico op hartziekten

Hartziekten zorgen voor miljoenen sterfgevallen per jaar. Hart- en vaatziekten zijn dan ook een groot probleem. Curcumine kan helpen bij het terugdraaien van vele stappen in het hartziekteproces. Verschillende studies suggereren dat curcumine leidt tot verbeteringen in de endotheliale functie. Een studie vond dat het net zo effectief is als sporten, terwijl een andere laat zien dat het net zo goed werkt als een bekend medicijn. Bovendien vermindert curcumine ontstekingen en oxidatie, die ook een rol spelen bij hartziekten. Een dierstudie gepubliceerd in het Journal of Clinical Investigation heeft bijvoorbeeld aangetoond dat curcumine uit de kurkuma wortel cardiale hypertrofie (abnormale vergroting van het hart) kan voorkomen en zelfs omkeren.

Beoordelingen (0)
Curcuma domestica heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items