opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Droomkruid 25g | Calea zacatechichi

Artikelnr: ART000142
Herbs of the Gods
5,90

Droomkruid 25g | Calea zacatechichi

Calea zacatechichi staat bekend als 'droomkruid' en wordt gebruikt voor een intensievere beleving van dromen. Volgens sommigen helpt het kruid ook om 'lucide dromen' op te wekken. Deze bijna magische struik groeit in Mexico en Midden-Amerika en behoort tot de Asteraceaefamilie.

Effecten

In de waaktoestand heeft de calea een loom effect, terwijl je in de slaap intensere dromen kunt ervaren. Mexicaanse Indianen zien de calea als een visionair entheogeen, maar er zijn nog geen hallucinogene bestanddelen ontdekt. Er is geen twijfel over mogelijk dat Calea Zacatechichi, ook wel Calea ternifolia of Calea Z genoemd, het meest populaire en bekende droomkruid is dat er bestaat. Deze geweldige dream herb wordt al vele duizenden jaren door inheemse stammen gebruikt als eetlustopwekker, reinigingsmiddel, kalmerende stof, laxeermiddel en voor de behandeling van diarree, koorts, huiduitslag, gezwollen hoofdhuid en hoofdpijn.

Maar afgezien van deze helende effecten gebruiken de meeste mensen dit kruid dus om de duur en helderheid van dromen te versterken. Ook zouden herinneringen over de dromen worden bevorderd. Veel mensen claimen bijvoorbeeld dat zij ‘s nachts niet dromen, maar diverse onderzoeken wijzen uit dat we in feite allemaal gewoon dromen. Na het nuttigen van droomkruid zul je echter merken dat je veel vaker droomt, of in ieder geval veel vaker dromen weet te onthouden. Calea helpt je je dromen beter te onthouden en het versterkt het vermogen om na het wakker worden heldere droomherinneringen op te kunnen roepen. Meer hierover vertellen we in onze blog over droomkruid.

Calea zacatechichi zorgt voor een natuurlijke, veilige kalmerende sensatie en een toename van de levendigheid van dromen. Meestal wordt het gebruikt door mensen die lucide dromen willen ervaren voor zowel recreatieve als sjamanistische doeleinden. Gebruikers die simpelweg de kalmerende effecten willen ervaren, kunnen het op elk uur van de dag drinken. Na inname zal Calea al snel beginnen te werken, waarbij het gebruikers een vredig en ontspannen gevoel geeft. Calea wordt vaak gecombineerd met andere ontspannende, droomkruiden.

Gebruik

Giet een halve liter heet water over 3 tot 25 gram gedroogde bladeren en laat dit circa 15 minuten trekken. De smaak is vrij bitter, dus breng de thee op smaak met wat suiker of honing. Drink de thee dagelijks voor het slapen gaan. Een andere gebruikelijke manier om het droomkruid te nuttigen, is door de (vermaen) bladeren in een oprolbare sigaret te roken.

Beoordelingen (2)
Droomkruid 25g | Calea zacatechichi

De thee eerst zetten en koud laten worden. Smaakt bitter als gal, ruikt wel lekker. Koud opdrinken met een rietje zodat het niet door je hele mond hoeft.
Na een half uurtje merk ik dat er meer levendigheid en gedetailleerdheid komt in het zien van afbeeldingen en het visualiseren. Mijn dromen worden iets scherper erdoor met meer detail.

Beoordeling: [4 van de 5 sterren]


Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items