opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Wild Lettuce 50 gram | Lactuca Virosa

Artikelnr: ART000152
Herbs of the Gods
4,50

Wild Lettuce 50 gram | Lactuca Virosa

Wild lettuce (Lactuca virosa) bevat de psychoactieve bestanddelen lactucopicrin en lactucin. Deze bestanddelen worden door hun kalmerende en verdovende eigenschappen soms vergeleken met opiaten. Natuurlijke remedies, zoals medicinale planten, worden al sinds de oudheid gebruikt om een ​​verscheidenheid aan symptomen en klachten te behandelen. Lactuca Virosa is daar één van.

Wat is Lactuca Virosa?

Wild Lettuce, vertaald naar ‘wilde sla’, is een plant die veel gebruikt werd vanwege de beoogde pijnstillende eigenschappen. Het wordt voornamelijk gebruikt door mensen die geïnteresseerd zijn in alternatieven voor conventionele medicijnen. Het kruid groeit geweldig op zonnige locaties en kan tot wel 1,8 meter hoog groeien. Da’s best wat voor een sla! Onder invloed van een bepaalde aanraking scheidt de plant een melkachtige, witte substantie bekend als lactucarium. Deze stof heeft mogelijk vergelijkbare effecten als opium, een pijnstillend middel dat wordt geëxtraheerd uit onrijpe zaaddozen van de papaver.

Het zijn precies deze effecten die ervoor hebben gezorgd dat wilde sla ook wel ‘opiumsla’ wordt genoemd. Traditioneel gebruikten artsen wilde sla als pijnstiller en een behandeling voor aandoeningen zoals kinkhoest, maar vandaag de dag zijn er tal van verschillende soorten wilde sla verkrijgbaar die dezelfde melkachtige sap van het kruid bevatten. Deze sla wordt tegenwoordig verwerkt in, poeders, oliën en pillen om een ​​reeks aandoeningen te behandelen.

Werkt het echt als pijnstiller?

Werkt Wild Lettuce nou echt goed als een pijnstiller, zoals vele duizenden mensen denken? Het antwoord is nog niet door de wetenschap gegeven. Wild Lettuce bevat wel lactucine en lactucopicrine, twee stoffen die werken op het centrale zenuwstelsel en pijnstillende en kalmerende effecten zouden kunnen produceren. Deze verbindingen worden beschouwd als sesquiterpene lactonen, een groep van heilzame stoffen die het meest geconcentreerd is in planten die behoren tot de Asteraceae-familie. Maar terwijl veel mensen pijnvermindering rapporteren, ontbreekt er dus echt wetenschappelijk bewijs voor de effecten ervan.

Wilde sla kan worden gebruikt als een natuurlijke behandeling voor astma en hoes. Het helpt de irritatie van de luchtwegen en de longen te verminderen en het vergemakkelijkt daarnaast volgens velen ademhalingsmoeilijkheden. 

Gebruik van Wild Lettuce:

Laat om thee te maken 1 - 2 theelepels 10-15 minuten trekken in een kopje gekookt water. Vermijd het gebruik van deze bladeren als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Beoordelingen (4)
Wild Lettuce 50 gram | Lactuca Virosa

snelle levering!
ik hoop dat het werkt voor de pijn

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Prima webshop. Snelle levering en super kwaliteit!
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Ik ben gifsla gaan gebruiken na een knieoperatie voor de pijn en dit hielp ook was ik gespannen en kon slecht in slaap komen
deze ongemakken zijn door dit kruid opgelost .En wat de dosering 4 theelepeltjes is genoeg.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Allereerst complimenten voor de mensen van deze shop. Top..
Mijn ervaring is voornamelijk gebaseerd op de pijn . Het haalt net het scherpe randje eraf van de pijn . Daarnaast is het een goed middel om te slapen. ( binnen 2 uur gaan slapen ). Ik kan dit adviseren voor mensen met chronisch pijn als een klein zetje erbij en mensen met inslaap problemen. Geen nadelige gevolgen en ook niet echt een stoned gevoel. Het heeft wel een wat bittere smaak, maar een klein druppeltje honing doet wonderen.

Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items