opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Blauwe Lotus (Nymphaea caerulea) 10g

Artikelnr: ART000015
9,90

Blauwe Lotus

Blauwe lotus was een heilige plant voor de oude Egyptenaren. De helder blauwe bloemen waren niet alleen om hun heerlijke parfum erg in trek, maar ook om hun rustgevende effect en de verhoogde staat van bewustzijn die ze kunnen opwekken. Blauwe lotus, of blauwe waterlelie, heeft zowel een verdovend als een euforisch effect, en is in hogere doses licht hallucinogeen. Het is daarnaast een uitstekend afrodisiacum.

Over Nymphaea Caerulea

Nymphaea Caerulea is een van de meest belangrijke waterplanten met genezende eigenschappen. De bloem staat ook bekend als de "Heilige Blauwe Egyptische Lotus" of de Blauwe Lelie. Deze namen ontstonden in de buurt van de rivier de Nijl. De Egyptenaren beschouwden het als een "heilige bloem" en worden geassocieerd met de Egyptische god 'Nefertem'. De Blauwe Lotusbloem wordt al eeuwenlang gerespecteerd als een holistische geweldenaar, onder andere dankzij het vermogen om meditatie en ontspanning te bevorderen.

Studies hebben aangetoond dat deze bloem al duizenden jaren in meerdere beschavingen wordt gebruikt, waaronder de Nubiërs, Abessijnen en Afrikanen. Deze blauw lotus wordt er geassocieerd met spirituele verlichting. Blauwe lotus wordt daarnaast ook zeer gerespecteerd door indianen en boeddhisten. Het bevat natuurlijke alkaloïden zoals aporphine en nuciferine. Maar wat doet het nou eigenlijk met het lichaam? Heel wat, kunnen we je vertellen!

Fysieke en mentale gezondheid

Blue Lotus kent enorme populariteit vanwege zijn voordelen voor de fysieke en mentale gezondheid. Egyptenaren gebruikten het middel vroeger als een pijnstiller om verschillende kwalen te verhelpen. Een kopje blauwe lotus-thee zou volgens oudere bevolkingen een geweldig middel kunnen zijn om je lichaam en spieren te ontspannen na een zware werkdag.

Studies hebben aangetoond dat een alkaloïde met de naam nuciferine in de blauwe lotus helpt de insulinesecretie te reguleren. Dit is geweldig nieuws voor mensen met diabetes - en dat zijn er wereldwijd nogal wat. Let op: maak je al gebruik van anti-diabetesmedicatie, dan mag blauwe lotus niet genuttigd worden, omdat de bloedsuikerspiegel dan tot een gevaarlijk niveau kan dalen. Blauwe lotus verlaagt daarnaast de kans op hart- en vaatziekten door het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen.

Natuurlijk afrodisiacum

Mocht je op zoek zijn naar een kruid om er in de slaapkamer lekker tegenaan te kunnen, dan is blauwe lotus misschien wel wat je zoekt. Deze bloem werd in het oude Egypte namelijk gebruikt om het libido te bevorderen.  Om deze reden werd de blauwe lotusbloem door de vroege Egyptenaren uitgebreid gebruikt als een recreatieve substantie. De alkaloïden die in de bloem zitten, verbeteren ook het vruchtbaarheidsniveau bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast zou het een effectief product zijn om voortijdige ejaculatie en erectiestoornissen tegen te gaan. Al met al een geweldige seksbooster, volgens vele gebruikers.

Gebruik

Voor het maken van blauwe lotusthee laat je ongeveer 5 gram in heet water trekken. Voor de traditionele Egyptische drank laat je de plant enkele uren weken in wijn. Gebruik ongeveer 5 gram per fles. Gebruik niet te veel: de blauwe lotus maakt de wijn bitter en moeilijk drinkbaar.

Beoordelingen (3)
Blauwe Lotus (Nymphaea caerulea) 10g

(Kobe Vandenberghe)
Erg snel geleverd en een zeer fijn effect. Heb na het roken van 3 gram zeer fijn geslapen
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

(nvt)
snelle levering!
binnenkort even testen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Weer n nette snelle levering A+
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items