opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Catmint 50 gram | Nepeta cataria

Artikelnr: ART000143
Herbs of the Gods
€ 3,90

Catmint 50 gram | Nepeta cataria

Catmint (Nepeta cataria) is een smakelijk kruid dat een aangenaam gevoel van ontspanning geeft. In hogere doseringen stimuleert het de verbeelding en kan het een licht hallucinogene werking hebben. De geur van dit kruid, dat in Nederland beter bekend staat als 'kattekruid' of ‘catnip’, stimuleert de feromoonreceptoren van katten, wat leidt tot een tijdelijke staat van euforie waarin ze over de grond rollen, spinnen, grommen en extreem speels worden. (Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? Een kleine zoekopdracht op Youtube geeft je uren kijkplezier!)

Effecten van catmint of catnip

Als je op zoek bent naar een geweldig gezondheidskruid, dan behoort catnip absoluut in je medicijnkastje. Het kattenkruid wordt gebruikt voor de behandeling van diverse huidaandoeningen en is daarnaast een geweldige ontspanner. Veel mensen zijn zich bewust van de kalmerende en verzachtende effecten die het heeft op katten, maar hebben geen idee dat het ook op mensen effectief werkt.

Om maar eens te beginnen: Catnip wordt door veel mensen gebruikt om verlichting te krijgen van krampen. Het nuttigen van dit kruid zorgt volgens velen voor een onmiddellijke verlichting van gespannen spieren, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor minder buik- en spierpijn. Het eten, drinken of roken van kattenkruid zorgt tevens voor een lekker rustig gevoel. 

Niet heel gek dat dit kruid zo populair is, toch? Naast bovenstaande effecten en voordelen wordt catnip ook enorm veel gebruikt om slapeloosheid te bestrijden. Veel mensen hebben er een gewoonte van gemaakt om elke nacht een kopje catnip-thee te drinken voor het slapen gaan. Dit zou de slaap en nachtrust in grote mate kunnen verbeteren. Actieve bestanddelen die voorkomen in catmint zijn onder andere: terpeen, azijnzuur, Alpha-Citral beta-Citral, boterzuur, citronella, dipaleen, geraniol, limoneen, nefetalacton, nefetalinezuur, nerol, tannine en valeriaanzuur.

Gebruik van Catmint - Nepeta Cataria:

Voor een sterke thee gebruik je ongeveer 2 gram op een liter water. Even laten koken en 15 minuten laten trekken. Daarna zeven, eventueel wat suiker of honing naar smaak toevoegen en het is klaar voor gebruik.

Beoordelingen (2)
Catmint 50 gram | Nepeta cataria

snelle levering!
binnenkort even testen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Katten vinden dit fijn nou ik ook je wordt erg ontspannen van val op de bank in slaap 3 theelepeltjes is voor mij genoeg.
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items