opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Skullcap 50 gram | Scutellaria lateriflora

Artikelnr: ART000149
Herbs of the Gods
€ 6,90

Skullcap 50 gram | Scutellaria lateriflora

Skullcap (Scutellaria galericulata), in Nederland bekender als blauw glidkruid, wordt van oudsher gebruikt om angst en slapeloosheid te verminderen, hoewel het wetenschappelijke bewijs voor deze effecten nog ontbreekt. Het ontspant en werkt een gezonde nachtrust in de hand. Daarnaast kun je het uitstekend gebruiken ter voorbereiding op je examens of ter ondersteuning van meditatie.

Wat is skullcap?

Skullcap, in de kruidengeneeskunde beter bekend als Scutellaria lateriflora, wordt al jarenlang uitgebreid gebruikt als een alternatief geneesmiddel om ontstekingen te helpen genezen, verlichting te bieden van spasmen, de bloedstroom in het bekkengebied te stimuleren, menstruatie te stimuleren, hoofdpijn te helpen verminderen, koorts te verminderen en jicht te behandelen. Ook wordt het gebruikt als een kalmerend middel om compleet van tot rust te komen. Bovendien wordt door sommigen ook geloofd dat het kan helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals epilepsie, slapeloosheid, hysterie en angst. Dat is een hele lijst, maar we hebben het hier ook over een heel bijzonder kruid!

Effecten van skullcap

De effecten van skullcap lijken soms wel eindeloos. Zo gebruiken veel mensen Skullcap om giftige vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren. Het kruid heeft daarnaast bijzondere antioxiderende effecten, wat het een geweldig middel maakt om bepaalde lichaams- en gezondheidsklachten te verminderen. Skullcap of scutellaria heeft daarnaast enkele behoorlijk effectieve ontstekingsremmende eigenschappen. Veel mensen die lijden aan artritis en inflammatoire darmziekten gebruiken skullcap als een natuurlijke remedie of alternatief voor conventionele medicijnen.

Een andere eigenschap van skullcap is dat gedacht wordt dat het insuline en glucose in het lichaam kan reguleren. Het lijkt erop dat skullcap de insulineproductie door de alvleesklier kan verhogen en helpt om de insulinespiegels in het lichaam in toom te houden. Daarnaast wordt het kruid gekoppeld aan lagere cholesterolwaarden, wat voor diabetespatiënten ook vaak positief is. Omdat skullcap mogelijk cholesterol in het lichaam verlaagt, zou dit tevens de kans op hartaanvallen of beroertes kunnen verminderen. Deze effecten moeten echter nog wetenschappelijk worden bewezen. 

Gebruik

Laat 2,5 tot 3 gram skullcap ongeveer 20 minuten trekken in een halve liter heet water. Drink hier steeds 1 of 2 kopjes van om de effecten te ervaren.

Beoordelingen (3)
Skullcap 50 gram | Scutellaria lateriflora

Het product was snel en zorgvuldig bezorgd. Of de glidkruidthee ook echt gaar bijdragen aan een betere nachtrust en vermindering van de histamine intolerantie moet ik nog uitproberen.
Beoordeling: [4 van de 5 sterren]

snelle levering!
binnenkort even testen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Dit is een heerlijk kruid om bij te ontspannen slaapt erg goed op 3 theelepeltjes is genoeg na een minuut of 20 oogjes worden zwaar
en genieten.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items