opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Passiebloem 50 gram | Passiflora incarnata

Artikelnr: ART000132
Herbs of the Gods

De passiebloem (Passiflora incarnata) is een prachtige plant, die harmine en harmaline bevat. Het kruid wordt gebruikt voor ontspanning en ter bevordering van de nachtrust. Wanneer grotere hoeveelheden ingenomen worden, werkt het mild hallucinogeen.

3,90

Passiebloem 50 gram | Passiflora incarnata

De passiebloem (Passiflora incarnata) is een prachtige plant die harmine en harmaline bevat. Het kruid wordt gebruikt voor ontspanning en ter bevordering van de nachtrust. Wanneer grotere hoeveelheden ingenomen worden, werkt het zelfs als een mild hallucinogeen.

Sommige mensen gebruiken de passiebloem om de werking van paddenstoelen of andere psychedelica te versterken. Het is een MAO-remmer, maar niet krachtig genoeg om als Ayahuasca analoog gebruikt te worden.

De effecten van Passiebloem

De Passiebloem ziet eruit alsof hij zo uit een Avatar-film geplukt is, maar het zal je misschien verbazen dat deze bloem ook zeer sterke therapeutische effecten heeft. De paarse bloem staat vooral bekend als remedie tegen slapeloosheid en verstoorde slaappatronen. Het is dan ook een geweldig kruid om te verdampen of thee van te trekken wanneer je last hebt van slaapproblemen. Veel gebruikers verdampen dit kruid na een drukke dag waarbij er moeite is met in slaap komen. Ook gebruiken veel personen het kruid omdat ze geloven in haar werkzame effecten als pijnverlichting en andere sterk kalmerende effecten. Momenteel worden deze effecten nog door de wetenschap onderzocht.

Kalmerend en pijnstillend

De kalmerende effecten van diverse kruiden en planten worden vaak gezocht door mensen die last hebben van angst of stress. Gelooft wordt dat de zachte kalmerende eigenschappen de gebruiker een rustgevend en ontspannend effect bieden waarbij nervositeit en paniek zou kunnen worden verminderd. Veel mensen gebruiken het daarnaast bij klachten als kiespijn en hoofdpijn, maar de werking hiervan is niet bevestigd. Kortom: heb je last van lichamelijke kwaaltjes, dan is passiebloem wellicht geen overbodige luxe om de symptomen hiervan te verminderen.

Het verdampen van gedroogde passiebloem zorgt ervoor dat er een groot scala aan flavonoïden en alkaloïden vrijkomen. Chrysine zou verantwoordelijk zijn voor de kalmerende en ontspannende effecten van passiebloem. Harmine, harmol en harmalol zijn drie harmala-alkaloïden die werken als monoamine-oxidaseremmers. Deze alkaloïden geven de gebruiker een algemeen gevoel van welzijn en kalmte.

Gebruik

Gebruik 2 gram per 150 ml heet water. Laat dit geheel een half uurtje trekken. De thee kun je drie tot vier keer per dag drinken. Gebruik ca. 15 gram kruid voor een thee met een sterk kalmerend en mild hallucinogeen effect. Los voor het gebruik van het poeder 1 theelepel op in bijvoorbeeld sap, water, yoghurt of vla.

Beoordelingen (3)
Passiebloem 50 gram | Passiflora incarnata

snelle levering!
binnenkort even testen.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Weer n snelle nette levering A+
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Ik zet thee met damiana passiebloem en lavendel, dit werkt zeer ontspannend en ik slaap hier goed mee.
1,5 gram damiana 1 gram passiebloem en een 0,5 gram lavendel is voor mij voldoende

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items