opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Chaliponga 50g

Artikelnr: ART001489

Chaliponga (Diplopterys cabrerana) is een plant die in Zuid-Amerika vaak wordt gebruikt als ingrediënt voor het maken van een Ayahuasca brouwsel. 

12,50

Inhoud

  • 50 gram
  • 1 kg

Chaliponga - Diplopterys Cabrerana,

Chaliponga (Diplopterys cabrerana) is een DMT-bevattende plant die vaak gebruikt wordt als ingrediënt van het heilige Ayahuasca brouwsel. 

Chaliponga informatie

Diplopterys cabrerana is een wijnstok afkomstig uit het Amazonegebied en in het bijzonder de landen Brazilië, Colombia, Ecuador en Peru. In de Quechua-talen wordt het kruid ook wel chaliponga of chagropanga genoemd. In sommige delen van Ecuador is het kruid beter bekend als chacruna. Deze naam wordt echter in de meeste gevallen gebruikt voor een andere plant, namelijk psychotria viridis

Naast de naam zijn Psychotria viridis en Diplopterys cabrerana echter op nog een manier met elkaar verbonden. Beide planten worden namelijk gebruikt om het populaire Zuid-Amerikaanse brouwsel Ayahuasca mee te maken. Chaliponga bevat namelijk net als chacruna het tryptamine N, N-DMT, beter bekend als simpelweg DMT. DMT wordt gezien als één van de krachtigste stoffen ter wereld. Toch zijn de effecten op mensen mild tot niet bestaand wanneer deze vorm van DMT oraal wordt geconsumeerd. Dit komt omdat DMT in ons lichaam door de darmen worden afgebroken.

Maar daar hadden Sjamanen vroeger wel een oplossing voor: planten zoals Banisteriopsis caapi. De combinatie van deze twee planten wordt gebruikt om ayahuasca te maken, een zeer sterke drank die naast hallucinaties ook spirituele effecten lijkt te hebben. Chaliponga is een veelgebruikt kruid om dit brouwsel mee te maken, omdat het vrij hoge concentraties DMT bevat. Tijdens spirituele ceremonies wordt Chaliponga in Zuid-Amerika al honderden jaren gebruikt en sjamanen geloven dat ayahuasca mensen in staat stelt om met de geesten te kunnen communiceren. 

Chaliponga effecten

De voornaamste redenen voor mensen om Chaliponga en ayahuasca te gebruiken is om de 'ziel te ontwaken'. De consumptie van ayahuasca wordt algemeen beschouwd als een spirituele ervaring. Terwijl de psychedelische reis zelf zo’n 6 tot 8 uur duurt, worden sommige effecten tot wel maanden na een sessie gevoeld. 

Chaliponga bladeren

Wij verkopen de bladeren van D. cabrerana. Dit deel van de plant bevat 0.17 tot 1.75% N,N-DMT, samen met wat 5-MeO-DMT en 5-HO-DMT (= bufotenine) (Raetsch 2005).

De Ayahuasca kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (0)
Chaliponga 50g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items
12,50