opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Chaliponga 50g

Artikelnr: ART001489
Ayahuasca kruiden

Chaliponga (Diplopterys cabrerana) is een plant die in Zuid-Amerika vaak wordt gebruikt als ingrediënt voor het maken van een Ayahuasca brouwsel. 

€ 12,50

Inhoud

  • 50 gram
  • 1 kg
x

Chaliponga - Diplopterys Cabrerana,

Chaliponga (Diplopterys cabrerana) is een DMT-bevattende plant die vaak gebruikt wordt als ingrediënt van het heilige Ayahuasca brouwsel. 

Chaliponga informatie

Diplopterys cabrerana is een wijnstok afkomstig uit het Amazonegebied en in het bijzonder de landen Brazilië, Colombia, Ecuador en Peru. In de Quechua-talen wordt het kruid ook wel chaliponga of chagropanga genoemd. In sommige delen van Ecuador is het kruid beter bekend als chacruna. Deze naam wordt echter in de meeste gevallen gebruikt voor een andere plant, namelijk psychotria viridis

Naast de naam zijn Psychotria viridis en Diplopterys cabrerana echter op nog een manier met elkaar verbonden. Beide planten worden namelijk gebruikt om het populaire Zuid-Amerikaanse brouwsel Ayahuasca mee te maken. Chaliponga bevat namelijk net als chacruna het tryptamine N, N-DMT, beter bekend als simpelweg DMT. DMT wordt gezien als één van de meest psychedelische stoffen ter wereld. Toch zijn de effecten op mensen mild tot niet bestaand wanneer deze vorm van DMT puur wordt geconsumeerd. Dit komt omdat DMT in ons lichaam door de darmen worden afgebroken.

Maar daar hadden Sjamanen vroeger wel een oplossing voor: MAO-remmers zoals Banisteriopsis caapi. De combinatie van deze twee planten wordt gebruikt om ayahuasca te maken, een zeer psychedelische drank die naast hallucinaties ook spirituele effecten lijkt te hebben. Chaliponga is een veelgebruikt kruid om dit brouwsel mee te maken, omdat het vrij hoge concentraties DMT bevat. Tijdens spirituele ceremonies wordt Chaliponga in Zuid-Amerika al honderden jaren gebruikt en sjamanen geloven dat ayahuasca mensen in staat stelt om met de geesten te kunnen communiceren. 

Chaliponga effecten

Zoals hierboven omschreven heeft Diplopterys cabrerana geen tot weinig effect wanneer het op zichzelf wordt ingenomen. De menselijke darm bevat namelijk zogenaamde monoamine-oxydase (MAO) dat DMT metaboliseert voordat het enig effect kan hebben en het brein kan bereiken. Om die reden worden MAO-remmers toegevoegd om de visuele en spirituele effecten te realiseren. 

De voornaamste redenen voor mensen om Chaliponga en ayahuasca te gebruiken is om de ziel te ontwaken. De consumptie van ayahuasca wordt algemeen beschouwd als een spirituele ervaring die de geest verjongt. Terwijl de psychedelische reis zelf zo’n 6 tot 8 uur duurt, worden effecten zoals meer creativiteit en meer ‘contact met het onderbewustzijn’ tot wel maanden na een sessie gevoeld. Daarnaast veroorzaakt de drank een enorm visueel spektakel, vaak vergezeld van auditieve effecten. Deze visuele hallucinaties variëren van het zien van kleurrijke patronen tot contacten met ‘buitenaards leven’. 

Chaliponga bladeren

Wij verkopen de bladeren van D. cabrerana. Dit deel van de plant bevat 0.17 tot 1.75% N,N-DMT, samen met wat 5-MeO-DMT en 5-HO-DMT (= bufotenine) (Raetsch 2005).

De Ayahuasca kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (0)
Chaliponga 50g heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items
€ 12,50