opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Yopo zaadjes - Anadenanthera peregrina

Artikelnr: ART001358
5,95

Inhoud

  • 10 gram
  • 100 gram
  • 1 kg

Yopo - Anadenanthera peregrina

Ben je op zoek naar een psychedelische trip? Dan is yopo misschien wel wat je zoekt. Yopo, in de wetenschap beter bekend als Anadenanthera peregrina, wordt al meer dan 4.000 jaar door verschillende stammen in Zuid- en Midden-Amerika gebruikt vanwege de bijzondere effecten. De Amazone-stammen gebruiken de psychedelische zaden voornamelijk vanwege de aanwezigheid van actieve stoffen als DMT, Bufotenin en 5-MeO-DMT. Deze yopo-zaden worden door deze stammen vermalen en geïnhaleerd via de neus - de ‘snuff’ wordt ook wel cohoba genoemd. 

Yopo - een eeuwenoud hallucinogeen

Het is vooral spirituele genezing en andere ceremoniële gebeurtenissen waar yopo zijn populariteit in kent. Inheemse volkeren van de Orinoco-vlaktes en uit Colombia, Venezuela en mogelijk in het zuidelijke deel van het Braziliaanse Amazonegebied gebruiken yopo voor veel verschillende doeleinden. Archeologisch bewijs toont aan dat Anadenanthera-bonen zelfs al duizenden jaren als hallucinogenen worden gebruikt. Het oudste duidelijke bewijs van gebruik is afkomstig van pijpen gemaakt van poemabot die werden gevonden met met Anadenanthera-bonen erin in Inca Cueva, een gebied in het noordwesten van Humahuaca in Argentinië. Deze uitgeholde botten bleken DMT te bevatten, afkomstig uit deze yopo-zaden. 

Yopo snuif wordt meestal in de neusgaten van de gebruiker geblazen door bamboebuizen of soms door de gebruiker gesnoven met behulp van vogelbotbuizen. Blazen is effectiever omdat deze methode meer poeder in de neus laat komen en er wordt gezegd dat het minder vervelend aanvoelt. Ook zijn er gebieden waar de onbewerkte gemalen bonen worden gesnoven of gerookt, maar inmiddels is duidelijk dat deze manieren van nuttigen een veel minder sterk effect veroorzaakt. In sommige gevallen wordt yopo samen met de beroemde wijnstok Banisteriopsis Caapi ingenomen. Deze ‘liaan van de ziel’ is het belangrijkste ingrediënt in het Amazonebrouwsel Ayahuasca. De effecten van yopo worden door B. Caapi versterkt door de aanwezigheid van zogenaamde MAO-remmers. 

De effecten van yopo

Gebruikers rapporteren intense visioenen over het leven, maar ook een verandering van perceptie. Veel gebruikers vergelijken het met het toetreden van een droomwereld. Het eerste rapport van de effecten van hallucinogene snuif bereid uit de zaden van Anadenanthera peregrina dateert uit 1496. Toen werd het waargenomen door Ramon Pane, in opdracht van Christopher Columbus, onder de Taino-indianen van Hispaniola. “Deze kohobbapoeder is zo sterk dat degenen die het innemen het bewustzijn verliezen. Wanneer de verbijsterende actie begint af te nemen, worden de armen en benen los en het hoofd hangt”, rapporteerde hij destijds. 

De effecten van ingeblazen DMT en 5-MeO-DMT zijn relatief kortwerkend, namelijk zo’n 10 minuten. Het is echter de aanwezige bufotenine dat ervoor zorgt dat de effecten soms tot wel 3 uur na gebruik merkbaar blijven. Gemiddeld gezien zit er 7,4% bufotenine in deze zaden, en 0,04% 5-MeO-DMT en 0,16% DMT. In yopo-zaden spelen DMT en 5-MeO-DMT dus een ondergeschikte rol aan bufotenine, die voor het grootste deel verantwoordelijk is voor de effecten. 

Gebruik van yopo zaden

Yopo kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, maar het beste effect wordt bereikt wanneer yopo door een tweede persoon in de neusgaten van de gebruiker wordt geblazen middels een rietje of dun pijpje. Normaliter zijn de effecten vervolgens binnen tien minuten merkbaar en voel je na ongeveer 30 minuten een piek. Veel gebruikers rapporteren echter dat de effecten vaak tot enkele uren na gebruik nog steeds merkbaar en voelbaar zijn. 

Met deze zaden is het mogelijk je eigen Yopo plant/boom te kweken, alhoewel dit niet gemakkelijk is. Onze Yopo zaden komen maandelijks vers binnen uit Ecuador. Yopo bevat de volgende stoffen: 5-MeO0DMT, N,N-DMT en 5-HO-DMT.

In 10 gram zitten ongeveer 90/110 zaden.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (1)
Yopo zaadjes - Anadenanthera peregrina

(Raimond)
Weer een snelle keurige levering A+
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items