opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Wild Dagga - 10 gram | Leonotis Leonurus

Artikelnr: ART000159
Herbs of the Gods
6,90

Wild Dagga - 10 gram bloemen | Leonotis Leonurus

De bladeren van Leonotis leonurus (ook bekend als wild dagga) werden door de Hottentotten uit het zuiden van Afrika gebruikt om de ontspannende, kalmerende en euforische werking. De plant groeit vooral in het zuiden en zuidoosten van het Afrikaans continent, waar het vaak als substituut voor cannabis gebruikt wordt.

Wat is Leonotis Leonurus?

Leonotis Leonurus, beter bekend als Wild Dagga, is een prachtige struik met een mooie oranje bloei. Het geslacht Leonotis bestaat uit ongeveer dertig soorten die voornamelijk in warme gebieden groeien. Leonotis leonorus wordt ook wel "leeuwenstaart" genoemd met betrekking tot zijn bloeiwijze.

In 1930 was het de Chinese chemische Seiko Kubota en Seikichi Nakachima die in staat waren om de alkaloïde Leonorus sibiricus te isoleren, waarna ze begonnen om de eigenschappen van deze stof te onderscheiden van de rest. Uiteindelijk werd de plant voornamelijk gebruikt als een substituut voor cannabis, waardoor het werd omgedoopt tot "Wild Dagga" (wilde marihuana), gezien het verband tussen de effecten van THC en leonurine. Aan het einde van de jaren 90 slaagt de Chinese overheid erin leonurina te synthetiseren, als onderdeel van een medisch plan om verschillende gynaecologische problemen op te lossen.

De effecten van Wild Dagga en Lion’s Tail

De bladeren van deze Zuid-Afrikaanse struik werden door de Hottentot- en Bushmen-stammen gerookt vanwege hun euforische, bedwelmende en kalmerende effecten. In Mexico en Californië wordt het zelfs gebruikt als vervanging voor cannabis. Wild Dagga of Lion’s Tail is een van de meest bekende legale kruiden die problemen van stress en slapeloosheid efficiënt zouden kunnen verhelpen. De belangrijkste aanwezige alkaloïde is leonurina.

In de traditionele Afrikaanse geneeskunde werd leonotis op grote schaal gebruikt bij de behandeling van veel verschillende klachten. Het wordt daarnaast gebruikt in het geval van slangenbeet en het werd regelmatig verwerkt in een amulet om cobra's op afstand te houden.De effecten van leonurina in zuivere vorm zijn voornamelijk narcotisch, kalmerend en hypnotiserend, met een lichte euforie en visuele en auditieve stimulatie.

Gebruik

Gebruik de Leonotis leonurus bij voorkeur als thee. Laat hiervoor een of twee theelepeltjes even trekken in heet water.

Beoordelingen (1)
Wild Dagga - 10 gram | Leonotis Leonurus

snelle levering.
binnenkort op een rustig moment even proberen

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items