opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Mexican Tarragon 25 gram | Tagetes Lucida

Artikelnr: ART000150
5,90

Mexican Tarragon 25 gram | Tagetes Lucida

Tagetes lucida, of Mexicaanse dragon, komt voor in het Sierra Madre gebergte van Mexico. Het werd al in de rituelen van de oude Azteken gebruikt. De Huichol indianen gebruiken het nog steeds in hun ceremonies om visioenen op te wekken. Het heeft een mild anijsaroma en een zoete smaak. In Mexico wordt het gebruikt om de maag te kalmeren, spanning te verminderen en de symptomen van een kater te bestrijden. 

Wat is Mexican Tarragon?

Tagetes lucida is een kruid dat in veel verschillende soorten en vormen voorkomen, die overigens vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. De bloemen zijn vrijwel altijd geel van kleur en de planten hebben vijf verschillende bloemblaadjes. Vrijwel alle Tagetes-soorten hebben een sterke, penetrante geur die soms als ‘medicinaal’ wordt omschreven. Het kruid wordt overigens ook wel eens Goudsbloem genoemd.

Effecten van Tagetes Lucida

Tagetes lucida, wordt over het algemeen geïdentificeerd als een krachtige psychoactieve stam van de goudsbloem, werd voor het eerst gedocumenteerd door de Azteken. Zij gebruikten tagetes lucida in een rituele wierook genaamd yyauhtl. Deze naam is afgeleid van het Azteekse woord ujana, wat ‘om te offeren’ betekent. In de Mexicaanse volksmond wordt deze plant tegenwoordig ook wel ‘bloemen van de doden’ genoemd. De Mexicaanse Indianen hebben Mexicaanse Dragon veel magische eigenschappen toegeschreven. Van één soort werd gedacht dat het de manifestatie was van Xochipilli, de god van psychoactieve planten.

De bladeren van Mexican Tarragon werken in een bepaalde mate narcotisch: het is licht verdovend, kalmerend en stimulerend. Het wordt door veel mensen gebruikt bij de behandeling van pijnlijke ogen, diarree, misselijkheid, reuma en koorts, maar goedgekeurd wetenschappelijk bewijs voor deze effecten ontbreekt nog. Daarnaast rapporteren veel mensen een positief effect op buikpijn en maagklachten wanneer deze plant wordt genuttigd in bijvoorbeeld een thee.

Gebruik

Over de werkzame bestanddelen en de ideale dosering is niet zo veel bekend. Tagetes lucida is te gebruiken als thee of in kleine hoeveelheden bij het koken. Laat voor het bereiden van thee een eetlepel kruid ongeveer 10 minuten trekken in heet water. Daarna zeven en opdrinken.Beoordelingen (1)
Mexican Tarragon 25 gram | Tagetes Lucida

Goede kwaliteit, prima te gebruiken als wierook of in wierookmengsels.
Beoordeling: [4 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items