opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1673 reviews

Mexican Tarragon 20 gram - Tagetes lucida

6,90

 ​​​Lage verzendkosten Altijd discreet verzonden
Spaarpunten systeem Gratis cadeau bij elke bestelling

18% korting op alles!? Gebruik code: SMART18

Beschrijving

Mexican Tarragon 20 gram | Tagetes lucida

Tagetes lucida, of Mexicaanse dragon, komt voor in het Sierra Madre gebergte van Mexico. Het werd al in de rituelen van de oude Azteken gebruikt. De Huichol indianen gebruiken het nog steeds in hun ceremonies om visioenen op te wekken. Het heeft een mild anijsaroma en een zoete smaak. 

Wat is Mexican Tarragon?

Tagetes lucida is een kruid dat in veel verschillende soorten en vormen voorkomen, die overigens vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. De bloemen zijn vrijwel altijd geel van kleur en de planten hebben vijf verschillende bloemblaadjes. Vrijwel alle Tagetes-soorten hebben een sterke, penetrante geur die soms als ‘medicinaal’ wordt omschreven. Het kruid wordt overigens ook wel eens Goudsbloem genoemd.

Effecten van Tagetes lucida

Tagetes lucida, wordt over het algemeen geïdentificeerd als een krachtige stam van de goudsbloem, werd voor het eerst gedocumenteerd door de Azteken. Zij gebruikten tagetes lucida in een rituele wierook genaamd yyauhtl. Deze naam is afgeleid van het Azteekse woord ujana, wat ‘om te offeren’ betekent. In de Mexicaanse volksmond wordt deze plant tegenwoordig ook wel ‘bloemen van de doden’ genoemd. De Mexicaanse Indianen hebben Mexicaanse Dragon veel magische eigenschappen toegeschreven. Van één soort werd gedacht dat het de manifestatie was van Xochipilli, de god van psychoactieve planten.

Gebruik

Over de werkzame bestanddelen en de ideale dosering is niet zo veel bekend. Tagetes lucida is te gebruiken als thee of in kleine hoeveelheden bij het koken. Laat voor het bereiden van thee een eetlepel kruid ongeveer 10 minuten trekken in heet water. Daarna zeven en opdrinken.


 

Beoordelingen (1)
Mexican Tarragon 20 gram - Tagetes lucida heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mexican Tarragon 20 gram - Tagetes lucida

Meest recente reviews

,