opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Banisteriopsis muricata

€ 16,95

Inhoud

  • 100
  • 500 gram
  • 1 kg

Banisteriopsis muricata

De liaan Banisteriopsis Caapi is het belangrijkste ingrediënt van Ayahuasca (Yage, Yaje). Deze drank is al millennia lang bekend om een wereld te betreden die heilig, bovennatuurlijk en goddelijk wordt genoemd. Banisteriopsis Muricata wordt ook wel ‘Rode banisteriopsis caapi’ genoemd.

Banisteriopsis muricata en banisteriopsis caapi

De chemische samenstelling van Banisteriopsis muricata is zeer verwant met die van Banisteriopsis Caapi, ook wel de legendarische ‘liaan van de ziel’ of ‘wijnstok van de ziel’ genoemd. De wijnstok vormt de basis van een belangrijk brouwsel, dat grote ceremoniële betekenis heeft in het Amazone regenwoud en bij enkele stammen in de Andes in Colombia en Ecuador, namelijk Ayahuasca. 

Net als B. Caapi is B. Muricata lid van de familie Malpighiaceae. Banisteriopsis muricata wordt ook wel 'ayahuasca de los brujos' of 'ayahuasca van de tovenaars' genoemd in Peru. Gebruikers van B. Muricata rapporteren zeer vergelijkbare effecten als die van B. Caapi wanneer het wordt gebruikt als MAO-remmende plant in het beroemde brouwsel ayahuasca. 

Alhoewel de plant het meest bekend staat om zijn genezende kracht, is deze wijnstok rijk doordrenkt van culturele mythologie en traditie. Hoewel het internationaal wordt vereerd, wordt het nog steeds beschouwd als een zeer mysterieuze plant, misschien wel een van de meest fascinerende en cultureel rijke planten op aarde.

Wetenschappelijke analyse heeft aangetoond dat de wijnstokken ongeveer 0,11-0,83% beta-carboline vormen, waarbij de meerderheid de harmaline en tetrahydroharmaline zijn. De wijnstok bevat ook verschillende alkaloïden.

Traditionele gebruikswijze

Banisteriopsis muricata wordt al vele jaren gebruikt om het Amazonebrouwsel Ayahuasca te maken. Hierbij worden delen van de Banisteriopsis caapi liaan fijngestampt en gekookt met bladeren van een aantal andere planten, zoals Psychotria viridis (Chacruna) of Diplopterys cabrerana (Chagropanga, Chaliponga). Lokale stammen gebruiken ook koudwater aftreksels. 

Deze psychedelische drank wordt voornamelijk gebruikt door sjamanen voor spirituele redenen. Ook wordt ayahuasca ingezet bij verschillende soorten therapie, waarbij de gebruiker speciale ervaringen op kan wekken. De meeste mensen ervaren bijvoorbeeld een erg meditatieve, spirituele ervaring. De ‘trip’ wordt in sommige gevallen dan ook wel een ‘spirituele ontwaking’ of ‘wedergeboorte’ genoemd. 

Ayahuasca wordt normaliter gebrouwen met behulp van twee afzonderlijke planten: een DMT-bevattende plant zoals de hierboven genoemde Chacruna of Chaliponga, en een MAO-remmer zoals B. Caapi of B. Muricata. Normaliter wordt DMT door het menselijk lichaam afgebroken, maar de MAO-remmers die worden toegevoegd zorgen ervoor dat de DMT oraal actief wordt, wat uiteindelijk zorgt voor een trip die enkele uren kan duren. De MAO-remmers in ayahuasca werken dus voornamelijk om de afbraak van DMT in de maag te voorkomen.

Waarschuwing

B. muricata bevat stoffen die MAO inhiberen. Dit houdt in dat de plant erg gevaarlijk kan zijn in combinatie met bepaald eten of andere psychoactieve middelen, die op zichzelf niet gevaarlijk zijn. Raadpleeg altijd een arts voordat je een dergelijk middel gebruikt. 

De liaan wordt hier strikt verkocht als botanisch exemplaar. Banisteriopsis Muricata wordt hier niet verkocht voor consumptie, raadpleeg onze disclaimer voor je bestelling.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (0)
Banisteriopsis muricata heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items