opc_loader

Wensenlijst

Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden (van ma t/m vrij)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen bij een afhaalpunt bij u in de buurt!

Mimosa hostilis - Heel | Jurema Preta

Artikelnr: ART000793

Mimosa hostilis is een boom uit Brazilië, waar die bekend staat als Jurema Preta. 

Inhoud

  • 50 gram
  • 1 kg
  • 10 kg
  • ​​​ Lage verzendkosten
  • ​​ Altijd discreet verzonden
  • ​​​ Spaarpunten systeem
  • ​​ Gratis artikelen bij elke bestelling
12,50

Zet op wensenlijst
Beschrijving

Mimosa hostilis - Jurema Preta (Mimosa Tenuiflora)

Mimosa hostilis is een psychoactieve plant die al eeuwenlang door de mens gebruikt wordt. Ze groeit in het wild, maar kan ook thuis gekweekt worden. De effecten van deze stof worden nog niet volledig begrepen, en er zijn risico's verbonden aan het recreatief of medicinaal gebruik ervan. Mimosa hostilis bevat chemische stoffen die op het centrale zenuwstelsel werken. Een van deze stoffen heet DMT (N-Dimethyltryptamine). Deze chemische stof komt van nature voor in zoogdieren en andere dieren, ook in mensen; maar de concentratie varieert van soort tot soort.

Jurema Preta

Mimosa hostilis is een boom die groeit in het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Van de schors en de bladeren van de boom wordt een psychoactieve thee gemaakt, die al eeuwenlang in sjamanistische rituelen gebruikt wordt. In het gebied waar deze boom groeit, staat het bekend als Jurema Preta, Mimosa Tenuiflora of Vinho de Jurema. De naam mimosa hostilis is eigenlijk verouderd. Tegenwoordig wordt ook de wetenschappelijke term mimosa tenuiflora gebruikt, maar ze zijn verder identiek.

De mimosa hostilis is een dichtgroeiende struik die voornamelijk voorkomt in de oerwouden van Zuid-Amerika, vooral in Brazilië en Mexico. De boom bevat actieve alkaloïde eigenschappen, waardoor het bepaalde psychedelische eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met die worden geproduceerd door andere hallucinogenen. Het wordt meestal gebruikt in een mengsel met andere planten die deel uitmaken van de fauna van tropische bossen van nabijgelegen locaties - een mengsel die ook wel ayahuasca of anahuasca genoemd wordt. De resulterende brouwsels werden vaak geconsumeerd in ceremonies voor een breed scala aan doeleinden.

Ander gebruik

Mimosa tenuiflora wordt ook gebruikt als bron van timmerhout voor de bouw. Het is een stevige, snelgroeiende boom die gemakkelijk tot timmerhout verwerkt kan worden. Het hout is bestand tegen rot en termieten, waardoor het een populaire keuze is voor de bouw in tropische klimaten. Het wordt ook gebruikt voor het maken van meubels, en kan in mooie vormen gesneden worden.

De helende eigenschappen van de boom maken het daarnaast nuttig bij de behandeling van huisdieren. Een oplossing van de bladeren of bast kan ook worden gebruikt voor het wassen van dieren ter voorkoming van parasieten. Omdat de boom in de droge tijd het meeste blad behoudt, is hij in die tijd een belangrijke schaduwbron voor dieren en planten.

Extra informatie

De kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik. Raadpleeg de disclaimer voordat je dit product bestelt.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen ()
Mimosa hostilis - Heel | Jurema Preta heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mimosa hostilis - Heel | Jurema Preta


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items