opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Banisteriopsis Caapi blad | Ayahuasca

9,90

Inhoud

  • 100 gram
  • 1 kg

Banisteriopsis Caapi blad | Ayahuasca

Ayahuasca (Banisteriopsis caapi) is een van de twee belangrijkste ingrediënten van een traditioneel visionair brouwsel uit het Amazonegebied. Het bevat een hoog percentage natuurlijke ingrediënten en heeft een sterk purgerende werking. De naam ayahuasca betekent "liaan van de ziel" in Quechuan. De sjamanen van de inheemse West-Amazone-stammen gebruiken de plant in religieuze en genezende ceremonies.

Liaan van de ziel

Banisteriopsis Caapi, ook wel bekend als simpelweg Ayahuasca, Caapi of Yage, is een liaan uit de Zuid-Amerikaanse jungles uit de familie Malpighiaceae. De liaan wordt al vele honderden (en misschien wel duizenden) jaren gebruikt om de beroemde psychedelische drank ayahuasca te produceren. DMT is volgens velen het krachtigste hallucinogeen ter wereld en groeit de laatste jaren sterk in populariteit. 

Sommige inheemsen onderscheiden meer dan 40 soorten. Drie bekende variëteiten zijn Cielo, rood en Ourinhos "Ourinhos" betekent letterlijk "klein goud" en is de soort die bij voorkeur wordt gebruikt door de Ayahuasca drinkende kerkgemeenschappen (Santo Daime, UDV en Barquinha). Sommigen zeggen dat de naam komt van de kleur die de infusie, gemaakt van deze soort, krijgt.

Bijzondere plant

Deze bijzondere wijnstok bevat de beta-carboline harmala alkaloïden en MAOI's harmine, harmaline en tetrahydroharmine. De stoffen in Banisteropsis caapi zorgt ervoor ​​dat de primaire psychoactieve stof DMT uit de toegevoegde planten oraal actief wordt. Normaal gesproken wordt DMT namelijk door het lichaam vrij snel afgebroken. Zou je enkel een DMT-bevattende plant opeten, dan zul je dus weinig effecten ervaren. De aanwezige stoffen in deze bladeren stellen de afbraak van DMT uit, waardoor je een psychedelische trip ervaart die tot wel 8 uur kan duren

De exacte effecten van Ayahuasca zijn voor iedereen anders, maar veel gebruikers spreken zelfs van een ‘wedergeboorte’ of een ‘spirituele ontwaking’. Vanwege impact die ayahuasca op je kan hebben, wordt aangeraden om het alleen te gebruiken onder begeleiding van een sjamaan.

Actieve ingrediënten

De primaire actieve ingrediënten van dit deel van de B. caapi zijn harmine, harmaline en tetrahydroharmine (Raetsch 2005).

Waarschuwing

De Ayahuasca kruiden zijn bedoeld als etnobotanische kruiden, het is niet onze doelstelling om deze kruiden aan te bieden voor menselijk gebruik.

Extra informatie

This product is not sold or intended for the purpose of human consumption. This is a botanical specimen of ethnographic value and interest, and is delivered with no expressed or implied application or purpose.

Beoordelingen (0)
Banisteriopsis Caapi blad | Ayahuasca heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items