opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1708 reviews

Als je ooit paddo’s of magische truffels hebt gebruikt, dan weet je dat dit nogal een heftige ervaring kan zijn. En terwijl de meeste mensen deze psychedelische reis op een positieve manier ervaren, kan het zomaar gebeuren dat je in een bad trip belandt. Zo’n bad trip komt in de meeste gevallen voor wanneer de gebruiker niet goed is voorbereid, hij voor het trippen niet lekker in zijn vel zat of wanneer de effecten te overweldigend zijn. Het gevolg is een gevoel van paniek, onrust en soms angst. Maar wat moet je nou eigenlijk doen als je in zo’n bad trip bent beland? Dat gaan we je vandaag precies uitleggen!

De juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze. In het geval van het gebruiken van magische truffels of paddo’s is dit aandeel misschien nog wel groter. Het is enorm belangrijk je zelfverzekerd en kalm te voelen wanneer je een trip in gaat. In de meeste gevallen gaan bad trips gepaard met een slechte voorbereiding. Zo kan het zijn dat de setting totaal niet goed is, je niet met de juiste mensen bent of je simpelweg een veel te grote portie hebt genomen. Als je voor de eerste keer truffels of paddo’s gebruikt, dan is het verstandig met een lagere doses te beginnen. Raadpleeg daarom altijd de informatie op de productpagina’s. Zoek goed uit wat voor jouw specifieke product een gebruikelijke dosis is.

De locatie of setting van je trip is daarnaast van enorm groot belang. Stel jezelf eens een paddotrip voor midden in de straten van een drukke binnenstad, en vergelijk dit met het idee van een paddotrip ergens middenin de bossen. Waar denk je dat je een fijnere trip zult ervaren? Je raad het al: in de bossen natuurlijk. Paddo’s en truffels doen enorm veel met je zintuigen. Teveel en onverwachte impulsen van buitenaf kunnen angstige gevoelens veroorzaken, en dat is het laatste waar je op zit te wachten als je aan het truffelen bent. De interactie met andere mensen kan zwaar heftig zijn en sommige mensen die een bad trip ervaren hebben het idee dat iedereen om hen heen zich tegen hen keren. Een paddo- of truffeltrip met een paar goede vrienden is misschien geweldig, maar dat geldt niet voor een psychedelische reis temidden tientallen vreemde mensen.

Hoe om te gaan met een bad trip?

Mocht je ooit zelf in een bad trip zijn beland, dan weet je precies waarom het deze naam gekregen heeft. Je voelt je angstig, onrustig, nerveus… je gedachten lijken in een volledig neerwaartse spiraal te zitten en het is lastig om het positieve van de situatie in te zien. En dat is best zonde, want een paddo- of truffeltrip kan juist zo magisch mooi zijn! Maar soms maakt het gewoon niet uit hoe goed voorbereid je bent: je belandt tóch in die bad trip. Wat nu? Laten we eens kijken. Onderstaande punten gelden overigens niet alleen voor jezelf, maar zijn ook van toepassing wanneer je vriend of vriendin in een bad trip is beland.

Zoek een rustige plek op

Zoals we hierboven al hebben vermeld kunnen invloeden en impulsen van buitenaf funest zijn voor je psychedelische reis. Zoek een rustige ruimte op zonder te veel externe invloeden, zoals muziek, telefoontjes, televisies of andere mensen. Deze plek zal voor de eerste vorm van rust in je hoofd zorgen.

Leid jezelf of je partner af

Psychedelica zorgen ervoor dat mensen opgaan in activiteiten of gedachten. En terwijl dit vaak plezierig is, is dat in zo’n bad trip dus absoluut niet het geval. In plaats van je te focussen op wat er nou zo slecht of negatief is, probeer je je aandacht ergens anders op te richten. Denk aan iets positiefs, pak er een boek bij of probeer het plezier van de situatie in te zien.

Haal adem

Je zult je verwonderen hoeveel het al scheelt als je eens op je ademhaling zou letten wanneer je in een bad trip bent beland. Dit is vooral van toepassing op personen die paniek hebben tijdens zo’n trip. Is je vriend of vriendin echt aan het hyperventileren? Laat ze dan in een zak in- en uitademen. Adviseer ze vervolgens wel te stoppen wanneer ademhalen weer ‘normaal’ gaat.

Laat je eens gaan

Zijn de effecten overweldigend? Dat is juist de bedoeling! Veel mensen die in een bad trip belanden hebben geen idee wat paddo’s of truffels met ze doet. Het hele idee van deze magische producten is dat ze je perspectief op dingen veranderen. Probeer tijdens een bad trip te beseffen dat het heel normaal is dat je je op dat moment anders voelt. Ook dit gevoel gaat weer voorbij, geniet er van zo lang het duurt en gedraag je gewoon eens gek. Je zult zien dat wat humor en luchtigheid je binnen no-time uit zo’n bad trip kan slepen.

Accepteer het en zit je trip uit

Zit je middenin een bad trip en lukt het je écht niet tot rust te komen? Dan is het enige advies wat overblijft om geduld te hebben. Het kan op dit moment voelen als een mentale marteling, maar ook dit gevoel gaat weer voorbij. Zit je in een bad trip, accepteer het en wacht het af. Misschien geeft dit gevoel je wel het besef dat psychedelische paddo’s of truffels simpelweg niet voor jou zijn gemaakt. En ook dat is prima.