opc_loader
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Verbeter je gezondheid met de krachten van Turkey Tail

Verbeter je gezondheid met de krachten van Turkey Tail

Ben je op zoek naar een manier om je gezondheid een boost te geven? Dan zit je hier op Dutch-Smart helemaal goed! Eén van de nieuwste wonderbaarlijke middelen in ons assortiment is Turkey Tail. Deze paddenstoel is rijk aan diverse antioxidanten, aminozuren en mineralen waarvan is aangetoond dat ze veel verschillende voordelen hebben voor het menselijk lichaam. Van het verbeteren van de slaap tot het opkrikken van de immuniteit, er zijn vele manieren waarop je turkey tail extract kunt gebruiken om je algehele welzijn te helpen verbeteren!

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Help je lichaam een handje!

Het menselijk lichaam is een complex systeem, en soms heeft het hulp nodig om in evenwicht te blijven. Als je een wandeling door je plaatselijke supermarkt of apotheek zou maken, zou je ontdekken dat er vele manieren zijn om het lichaam hulp te bieden bij het op peil houden van de gezondheid. Deze producten variëren van supplementen om af te vallen, pijnstillers, vitamines en meer. Het enige dat ze gemeen hebben is dat ze allemaal werken als onderdeel van een totaalplan om gezondheidsproblemen of -zorgen te beheersen. Ook turkey tail extract werkt op deze manier.

Wat is Turkey Tail

Turkey Tail, ook wel bekend als Kalkoenstaart, elfenbankje, Trametes versicolor, of of Coriolus versicolor, behoort tot de groep medicinale paddenstoelen. Deze schimmels bevatten verbindingen waarvan bekend is dat ze de gezondheid ten goede komen. Hoewel er een overvloed is aan paddenstoelen met geneeskrachtige eigenschappen, is Turkey Tail een van de meest bekende.

Trametes versicolor wordt in de volksmond kalkoenstaart genoemd vanwege zijn opvallende kleuren en de paddenstoel wordt al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. Misschien wel de meest indrukwekkende kwaliteiten van de turkey tail paddenstoel is het vermogen om de gezondheid van je immuunsysteem te verbeteren.

Turkey tail en het immuunsysteem

Deze bijzondere paddenstoel kan op verschillende manieren het immuunsytsteem versterken. Allereerst doet het dat door de aanwezige antioxidanten. Antioxidanten zijn verbindingen die schade door oxidatieve stress helpen remmen of verminderen. Oxidatieve stress is het gevolg van een onbalans tussen antioxidanten en onstabiele moleculen die bekend staan ​​als vrije radicalen. Dit kan leiden tot celbeschadiging, chronische ontstekingen en heftige ziektes zoals kanker en hartaandoeningen. Het eten van voedsel dat rijk is aan anti-oxidanten kan oxidatieve stress en ontstekingen verminderen. Dit is waar turkey tail om de hoek komt kijken: deze paddenstoel bevat een indrukwekkende reeks antioxidanten die het lichaam kunnen helpen gezond te blijven.

Daarnaast bevat turkey tail zogenaamde Polysacharopeptiden die krachtige immuunversterkende eigenschappen bevatten. Ze bevorderen de immuunrespons door zowel specifieke soorten immuuncellen te activeren als te remmen en door ontstekingen te onderdrukken. Vanwege hun vermogen om het immuunsysteem op natuurlijke wijze te versterken, worden deze stoffen vaak gebruikt in middelen tegen ziekten. In landen als China en Japan worden polysacharopeptiden als PSK en PSP - beiden aanwezig in turkey tail - gebruikt in combinatie als middel bij chirurgie, chemotherapie en bestraling rondom kankerbestrijding.

Concreet gezien bevat turkey tail meer dan 35 zogenaamde fenolen. Deze bevorderen de gezondheid van het immuunsysteem door te helpen bij het beheersen van ontstekingen en door de afgifte van immuunondersteunende verbindingen te stimuleren.

Lees ook: Wat je moet weten voor je eerste paddo of magic truffel trip

Turkey tail kan de spijsvertering bijstaan

Vaak last van je maag? Zit je veel met kramp op het toilet? Turkey Tail is hier om je te helpen! Turkey Tail-paddenstoelen bevatten prebiotica die het darmstelsel ondersteunen. Prebiotica zijn in wezen "voedsel" voor je darmmicrobioom en helpen bij het herstel van een goede flora in het maagdarmkanaal. Ze voeden de goede bacteriën in de darm, in het bijzonder acidophilus en bifidobacterium, welke zeer gunstig zijn voor mensen die lijden aan bepaalde darmaandoeningen en voorlopers van ziekten zoals de ziekte van Crohn.

Een soepeler verteringsproces zal leiden tot een betere opname van belangrijke voedingsstoffen, een betere eliminatie van gifstoffen, meer energie en vitaliteit en gezond gewichtsverlies. En omdat het immuunsysteem rechtstreeks wordt beïnvloed door je darmen, kan turkey tail ook op deze manier het immuunsysteem een handje helpen.

Lees ook: Nieuw onderzoek: Kan Ayahuasca symptomen van depressie bestrijden?

De geschiedenis van turkey tail

In het wild groeit turkey tail op dode hardhoutbomen over de hele wereld - zelfs hier in Nederland! Laat je echter niet misleiden door de naam, want kalkoenstaart is 100 procent veganistisch en bevat geen dierlijke delen. De kenmerkende gelaagde strepen van bruin, geelbruin, grijs en wit kunnen verbluffend zijn. Geïnspireerd door zijn natuurlijke schoonheid, noemen de Japanners het "kawaritake" of "wolkenzwam", vanwege de gelijkenis met wervelende wolken.

In veel Aziatische culturen symboliseert deze paddenstoel een lang leven en gezondheid, spirituele rijkdom en oneindigheid. In de Chinese cultuur bekend als Tun Zhi, wordt het al eeuwenlang gebruikt door beoefenaars van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) als een middel om infecties te bestrijden en het immuunsysteem te versterken. Al veel mensen hebben geprofiteerd van turkey tail thee om overtollig vocht te verwijderen, energie te verhogen en de longen, maag en milt te versterken. Het vermogen van deze paddenstoel om de gezondheid van zowel een onderactief als een overactief immuunsysteem te ondersteunen, is uniek en wordt al lang gewaardeerd door artsen in de traditionele geneeskunde. 

Lees ook: Dit is waarom paddo grow-kits steeds populairder worden

Zo gebruik je turkey tail extract om je gezondheid te stimuleren

Turkey tail is één van de verschillende paddenstoelen die geweldig zijn werk kan doen wanneer het dagelijks wordt ingenomen. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Lion's Mane, een andere medicinale paddenstoel die voornamelijk magie lijkt te verrichten op het menselijk brein. Omdat turkey tail of kalkoenstaart een licht zoete smaak heeft, wordt het door sommige mensen gemengd door snacks, maaltijden en zelfs desserts. Maar veel eenvoudiger is het gebruik van turkey tail capsules.

Onze turkey tail capsules bevatten 400 mg organische Turkey Tail (Coriolos Versicolor) extract van 100% vruchtlichaam (paddenstoel) en werkt het best wanneer tweemaal daags 1 tot 2 capsules tijdens de maaltijd met water wordt ingenomen. Ben jij ook klaar om je lichaam een oppepper te geven? Probeer turkey tail óf bekijk een van onze andere medicinale paddenstoelen. We weten zeker dat je lichaam je dankbaar zal zijn.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.