opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Hier op Dutch-Smart praten we geregeld over paddenstoelen, maar dan voornamelijk de 'magische' soort. Lion's Mane paddestoelen zijn weliswaar niet psychedelisch, maar zijn wel een van de meest voedzame superfoods op aarde. Ze hebben een lange gebruiksgeschiedenis in de traditionele kruidengeneeskunde, en modern onderzoek heeft ontdekt dat ze mogelijk allerlei gezondheidsvoordelen kunnen bieden. In dit artikel vertellen we je hoe Lion's Mane je gezondheid kan verbeteren en waarom je deze bijzondere paddenstoel toe zou moeten voegen aan je dagelijkse voedingssupplementen. Lees je mee?

Wat zijn Lion's Mane paddenstoelen?

First things first: wat zijn deze Lion's Mane paddenstoelen nou eigenlijk? Lion's Mane paddenstoelen zijn eetbare schimmels die in trossen op de grond groeien. De pruikzwam - zoals hij in Nederland ook wel wordt genoemd - is een eetbare paddenstoel en heeft een milde, zoete smaak, die soms met die van kreeft wordt vergeleken. In de Chinese keuken wordt hij vaak gebruikt als vleesvervanger. Voor culinair gebruik worden pruikzwammen op boomstammen of gesteriliseerd zaagsel gekweekt en vers of gedroogd verkocht. Ook zijn er pakketten in de handel om zelf pruikzwam te kweken.

Maar dat ze lekker zijn, is één ding. Iets heel anders is dat deze medicinale paddenstoelen héél gezond lijken te zijn. Een ding weten we namelijk zeker, en dat is dat al deze paddenstoelen beschikken over gezondheidsbevorderende eigenschappen. De pruikzwam wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en nog steeds wordt de zwam gebruikt als absolute krachtpatser voor lichaam en geest. Sommige stoffen in de paddenstoel als threitol, arabitol en palmitinezuur bijvoorbeeld reguleren de lipidespiegel, verlagen de suikerspiegel en fungeren mogelijk als antioxidanten.

Een van de meest gebruikte toepassingen van Lion's Mane capsules is echter het bevorderen van de hersenfunctie, het ondersteunen van het leervermogen en het verbeteren van de concentratie. Het is een superfood dat al vele jaren lang door ontzettend veel mensen over de hele wereld wordt gebruikt. Wel goed om te weten: deze gezondheidsclaims zijn - op dit moment - nog bij de ESFA in behandeling.

Waarom zou je Lion's Mane capsules kopen?

Zoals je hierboven al hebt gelezen, wordt Lion's Mane over de hele wereld ingezet vanwege enkele bijzondere beoogde effecten. Over één ding zijn veel mensen het in ieder geval eens: Lion’s Mane ondersteunt als vrijwel geen ander supplement de mentale helderheid, focus en het geheugen. Om deze reden wordt Lion's Mane ook wel de 'smart mushroom' en 'nature’s nutrient for the neurons' genoemd. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het de productie van nerve growth factor (NGF) in de hersenen stimuleert, iets wat je zou kunnen helpen bij het stimuleren van de hersenen en het 'in vorm houden' van je brein.

In het kort kunnen Lion's Mane capsules bijdragen aan het volgende:

  • Ontwikkeling van de neuronen in de hersenen doormiddel van verbindingen die de Lion’s Mane weet te leggen.
  • Lion’s Mane geeft ondersteuning bij het optimaliseren van je leervermogen en prestaties (natuurlijke nootropic).
  • Door regelmatig gebruik draagt Lion’s Mane bij aan de concentratie en focus.
  • Ondersteunt bij de bouw van een sterk geheugen, stimuleert deze en zorgt voor een helderheid.
  • Lion’s Mane kan bijdragen tot een sterker immuunsysteem

De capsules die wij in onze healthshop verkopen, bevatten exact 400mg Lion's Mane extract in een handig potje van 120 caps. Gebruik van deze Lion’s Mane supplementen kan de ontwikkeling van neuronen stimuleren, het cognitieve vermogen verbeteren en bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Én je hoeft je zelf geen zorgen te maken over de ideale dosis - dat hebben de producenten van deze capsules al voor je gedaan!

Zo stimuleert Lion's Mane je hersenen

Bepaalde stoffen in Lion's Mane zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen. Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen. Met andere woorden: deze paddenstoel is mogelijk een heuse krachtpatser voor je brein!

Een recente studie aan de Universiteit van Texas toonde aan dat Lion's Mane mogelijk de hersenen kan stimuleren en de functie ervan kan verhogen. Dit komt doordat het verbindingen bevat die hericenonen en erinacinen heten, die op hun beurt weer bekend staan om hun vermogen de hersenen een boost te geven. Dit doet het door ons lichaamseigen NGF (nerve gbs-growth factor) te stimuleren.

Hoewel NGF een prachtige stof is, heeft het één nadeel: omdat het de bloed-hersenbarrière niet goed kan passeren, wordt het slecht in onze hersenen opgenomen. De bloed-hersenbarrière kan alleen gepasseerd worden door kleine lipide (vetten) oplosbare stoffen.

Op dit moment is het dan ook niet mogelijk een supplement te ontwikkelen die direct NGF naar de hersenen stuurt. Gelukkig heeft Lion's Mane een bijzondere eigenschap die dit probleem kan helpen oplossen: Lion's Mane is, door middel van Ericenones en Ericacines, in staat om de lichaamseigen productie van NGF te stimuleren en zo het gewenste effect te kunnen veroorzaken.

Hoe gebruik je Lion's Mane capsules voor het beste resultaat?

De Lion's Mane capsules die wij in onze health shop verkopen, bevatten 400 mg organische Lion’s Mane (Hericium Erinaceus) extract van 100% vruchtlichaam. Als je de meeste voordelen van Lion's Mane natuurlijke supplementen wilt verkrijgen, raden we aan tweemaal daags 1 capsule in te nemen. Neem de capsules bij voorkeur tijdens een maaltijd met water in. Neem daarnaast niet meer dan de geadviseerde dagelijkse hoeveelheid.

Ook goed om te weten: Lion's Mane is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent doorgaans dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Lion's Mane voelen de effecten na 4-10 dagen. Overigens gebruiken de meeste mensen - juist vanwege de sterke effecten - Lion's Mane capsules voor langdurende periodes. Het is dan ook één van de meest effectieve supplementen die je kunt gebruiken!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.