opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder, en ga je daarnaast akkoord met ons cookiebeleid?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1703 reviews

CODE: ZOMER2024
15% KORTING OP ALLES!

Schrijf jij je ook in?

Bay Bean 20 gram - Canavalia Maritma

8,90
 ​​​Lage verzendkosten Altijd discreet verzonden
Spaarpunten systeem Gratis cadeau bij elke bestelling

DUTCH SMART'S SUMMER SALE! 15% KORTING MET CODE ZOMER2024
Beschrijving

Bay Bean - Canavalia Maritma

Aan de golfkust van Mexico en de Zuidelijke kant van Amerika, worden de bladeren van Canavalia Maritima al een lange tijd gebruikt, in 1913 is de naam veranderd van Canavali naar Canavalia. De plant staat ook bekend als Carnavalia Rosea. De gedroogde bladeren worden gebruikt bij ceremonies en rituelen van bepaalde stammen, L-Betonicine is het belangrijke actieve bestanddeel van de plant Canavalia Maritima.

Tropische plant

De Bay Bean is een hangende, kruidachtige wijnstok met stelen van meer dan 6 meter. Elk samengesteld blad bestaat uit drie vellen die zichzelf vouwen wanneer ze worden blootgesteld aan heet zonlicht. Het drijfvermogen van de zaden maakt het mogelijk dat ze worden verspreid door zeestromingen. Dit is dan ook de reden dat bay bean wijdverspreid is te vinden in kustregio’s langs de golf van Mexico. Als een pan-tropische plant is het te vinden in tropische en subtropische kustlocaties in vele delen van de wereld.

Er zijn veel verhalen en geruchten rondom de plant. Zo werd het als belangrijk en heilig beschouwd om in graven te worden geplaatst door de Mazateken en andere inheemse stammen. De gedroogde bladeren worden gebruikt als entheogeen en zijn een onderdeel van oude rituelen. In het oude Peru hadden de vruchten en bladeren een ritueel en magisch gebruik. In Zuid-Amerika en de Golfkust van Mexico worden bonen van C. maritima ingenomen of gerookt.

Bay Bean gebruiken

Traditioneel wordt Bay Bean in Zuid-Amerika en de Golfkust van Mexico gedronken als een thee dat wordt gemaakt van de bladeren. De bladeren kunnen echter ook worden gerookt; op zichzelf of in kruidenmelanges.

Extra informatie

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagelijks dosering niet overschrijden. Koel, droog en donker bewaren. In geval van medische complicaties, medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding voor gebruik eerst uw arts, apotheker of deskundige consulteren. Stop direct het gebruik als u ongewenste bijwerkingen van dit product ervaart. 

Bovenstaande gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld.


 

Beoordelingen (0)
Bay Bean 20 gram - Canavalia Maritma heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Bay Bean 20 gram - Canavalia Maritma
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items