opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Bay Bean 50 gram - Canavalia Maritma

Artikelnr: ART000517
Herbs of the Gods
€ 7,50
x

Bay Bean - Canavalia Maritma

Aan de golfkust van Mexico en de Zuidelijke kant van Amerika, worden de bladeren van Canavalia Maritima al een lange tijd gebruikt, in 1913 is de naam veranderd van Canavali naar Canavalia. De plant staat ook bekend als Carnavalia Rosea. De gedroogde bladeren worden gebruikt bij ceremonies en rituelen van bepaalde stammen, L-Betonicine is het belangrijke actieve bestanddeel van de plant Canavalia Maritima.

Tropische plant

De Bay Bean is een hangende, kruidachtige wijnstok met stelen van meer dan 6 meter. Elk samengesteld blad bestaat uit drie vellen die zichzelf vouwen wanneer ze worden blootgesteld aan heet zonlicht. Het drijfvermogen van de zaden maakt het mogelijk dat ze worden verspreid door zeestromingen. Dit is dan ook de reden dat bay bean wijdverspreid is te vinden in kustregio’s langs de golf van Mexico. Als een pan-tropische plant is het te vinden in tropische en subtropische kustlocaties in vele delen van de wereld.

Er zijn veel verhalen en geruchten rondom de plant. Zo werd het als belangrijk en heilig beschouwd om in graven te worden geplaatst door de Mazateken en andere inheemse stammen. De gedroogde bladeren worden gebruikt als entheogeen en zijn een onderdeel van oude rituelen. In het oude Peru hadden de vruchten en bladeren een ritueel en magisch gebruik. In Zuid-Amerika en de Golfkust van Mexico worden bonen van C. maritima ingenomen of gerookt als een alternatief van marihuana.

Effecten van Bay Bean

Het roken van bay bean zorgt voor geen heftiger effect dan wanneer je een normale sigaret zou roken en je zou het dan ook zeker geen drug kunnen noemen. Toch zijn de psychoactieve effecten van deze ‘baaiboon’ gewild en geeft het je een relaxed gevoel. De sterkste effecten van Carnavalia Maritma worden echter verkregen wanneer de bonen worden gemengd met andere kruiden. Kanna lijkt zich bijvoorbeeld goed te mengen met bay bean, maar ook blends met Salvia divinorum worden er een stuk krachtiger van. De bonen bevatten daarnaast een zeer hoog gehalte aan mineralen (kalium, mangaan, magnesium en zink) en antioxidanten.

Bay Bean gebruiken

Traditioneel wordt Bay Bean in Zuid-Amerika en de Golfkust van Mexico gedronken als een thee dat wordt gemaakt van de bladeren. De bladeren kunnen echter ook worden gerookt; op zichzelf of in kruidenmelanges.

Let op: bovenstaande gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld en de aanwezige claims zijn in afwachting van Europese toelating.


Beoordelingen (0)
Bay Bean 50 gram - Canavalia Maritma heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items