opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Alsem - Artemisia absinthium 50 gram

Artikelnr: ART000474
Herbs of the Gods

Alsem (in het Engels Wormwood) is het belangrijkste ingrediënt van de legendarische absint drank, dat in 1792 door een Franse dokter werd uitgevonden. Hoewel als medicijn bedoeld, werd het zeer populair als recreatief drankje. Het effect is narcotisch en mild hallucinogeen.

€ 6,50
x

Artemisia absinthium

Wat hebben Vincent van Gogh en Pablo Picasso gemeen behalve hun ongelooflijke schildercapaciteiten? De kunstenaars hadden beide een liefde voor absint, een likeur gemaakt van alsem. Toch wordt dit kruid niet alleen gebruikt voor het maken van een bijzonder drankje; het bevat ook nog eens tal van gezondheidsvoordelen.Alsem heeft zowel een psychoactieve als medicinale functie en het wordt gebruikt tegen tal van lichaamsklachten.

Wormwood

De oorsprong van het woord Artemisia is hoogstwaarschijnlijk van de Griekse godin Artemis, terwijl absinthium van het oude Grieks (of geleend van het oude Perzische taal) woord ἀψíνθιoν (absinthion) komt. In de Nederlandse taal is het kruid echter dus ook gewoon als ‘alsem’ of ‘wormwood’ bekend. Alsem was het hoofdbestanddeel in absint, een tot voor kort verboden likeur waarvan de consumptie werd geassocieerd met bijwerkingen als hallucinaties en duizeligheid.

Onderzoeken hebben aangetoond dat alsem antimicrobiële activiteit heeft. Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry toonde aan dat alsem olie een breed spectrum van antimicrobiële activiteit tegen verschillende bacteriestammen vertoonde.

Wanneer het wordt ingenomen zorgt alsem voor een mentale stimulans en werkt het licht verdovend. Gebruikers rapporteren een ontspannen gevoel en een hogere mate van well-being. Het kruid is geschikt voor het maken van thee, maar veel mensen kiezen ervoor om zelf absint te maken van de bladeren. In kleine doses is alsem een ​​remedie tegen verkoudheid.

Gebruik van Alsem - Artemisia absinthium:

Laat één theelepel kruid in een kop heet maar niet kokend water trekken. De thee heeft een zeer bittere smaak, waar weinig aan gedaan kan worden. Je kunt wel wat pepermuntblaadjes of anijs aan de thee toevoegen.

Om absint te maken laat je 40 gram alsem enkele weken in een halve liter sterke drank trekken. Na het gezeefd te hebben is deze krachtige drank klaar voor gebruik. Probeer eerst een klein glaasje en wacht eerst de werking af voordat je meer neemt.

Waarschuwing

In hoge doseringen is Alsem giftig. Veelvuldig en langdurig gebruik van Alsem kan leiden tot verslaving, evenals lichamelijke en geestelijke achteruitgang. Hoge doseringen kunnen nervositeit, rusteloosheid, krampen, hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Een overdosering kan zich uiten als bewusteloosheid, coma en de dood. Wanneer je de absint hebt gemaakt, probeer dan eerst een klein glaasje en wacht het effect een uurtje af. Neem eventueel op een ander moment een hogere dosering. Je kunt beter te weinig doseren en niets merken, dan dat je jezelf misschien vergiftigt of ziek wordt. Autorijden wordt sterk afgeraden wanneer je onder invloed van Alsem bent.

Let op: Genoemde gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld en de aanwezige claims zijn in afwachting van Europese toelating.Beoordelingen (2)
Alsem - Artemisia absinthium 50 gram

Een goed product, netjes verpakt en afgeleverd. A+
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Ik trek er thee van en het werkt voor mij precies zoals ik het had verwacht
Het klopt wat men zegt, het is enorm bitter en daar kun je vrij weinig aan doen.
Ik doe 3 theelepels vol in een mok met heet water en laat het 15 minuten trekken.
Daar voeg ik 4 klontjes suiker aan toe en dat maakt de Absinth thee toch nog draaglijker.
Ik slaap weer perfect en nog belangrijker, binnen een uur.
En daar gaat het mij om.

Beoordeling: [5 van de 5 sterren]
Laatst bekeken items