opc_loader

Wensenlijst

. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Alsem - Artemisia absinthium 50 gram

Artikelnr: ART000474

Alsem (in het Engels Wormwood) is het belangrijkste ingrediënt van de legendarische absint drank, dat in 1792 door een Franse dokter werd uitgevonden. 

  • ​​​ Lage verzendkosten
  • ​​ Altijd discreet verzonden
  • ​​​ Spaarpunten systeem
  • ​​ Gratis artikelen bij elke bestelling
7,90

Zet op wensenlijst
Beschrijving

Artemisia absinthium

Wat hebben Vincent van Gogh en Pablo Picasso gemeen behalve hun ongelooflijke schildercapaciteiten? De kunstenaars hadden beide een liefde voor absint, een likeur gemaakt van alsem. Toch wordt dit kruid niet alleen gebruikt voor het maken van een bijzonder drankje.

Wormwood

De oorsprong van het woord Artemisia is hoogstwaarschijnlijk van de Griekse godin Artemis, terwijl absinthium van het oude Grieks (of geleend van het oude Perzische taal) woord ἀψíνθιoν (absinthion) komt. In de Nederlandse taal is het kruid echter dus ook gewoon als ‘alsem’ of ‘wormwood’ bekend. Alsem was het hoofdbestanddeel in absint, een tot voor kort verboden likeur waarvan de consumptie werd geassocieerd met bijwerkingen als hallucinaties en duizeligheid.

Laat één theelepel kruid in een kop heet maar niet kokend water trekken. De thee heeft een zeer bittere smaak, waar weinig aan gedaan kan worden. Je kunt wel wat pepermuntblaadjes of anijs aan de thee toevoegen.

Om absint te maken laat je 40 gram alsem enkele weken in een halve liter sterke drank trekken. Na het gezeefd te hebben is deze krachtige drank klaar voor gebruik. Probeer eerst een klein glaasje en wacht eerst de werking af voordat je meer neemt.

Waarschuwing

In hoge doseringen is Alsem giftig. Veelvuldig en langdurig gebruik van Alsem kan leiden tot verslaving, evenals lichamelijke en geestelijke achteruitgang. Hoge doseringen kunnen nervositeit, rusteloosheid, krampen, hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Een overdosering kan zich uiten als bewusteloosheid, coma en de dood. Wanneer je de absint hebt gemaakt, probeer dan eerst een klein glaasje en wacht het effect een uurtje af. Neem eventueel op een ander moment een hogere dosering. Je kunt beter te weinig doseren en niets merken, dan dat je jezelf misschien vergiftigt of ziek wordt. Autorijden wordt sterk afgeraden wanneer je onder invloed van Alsem bent.

Extra informatie

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagelijks dosering niet overschrijden. Koel, droog en donker bewaren. In geval van medische complicaties, medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding voor gebruik eerst uw arts, apotheker of deskundige consulteren. Stop direct het gebruik als u ongewenste bijwerkingen van dit product ervaart. 

Bovenstaande gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld.Beoordelingen ()
Alsem - Artemisia absinthium 50 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Alsem - Artemisia absinthium 50 gram


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items