opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Eucalyptus globulus - 20 gram

Herbal Vape Blends
€ 4,90
x

Eucalyptus globulus - 20 gram

Denk je aan eucalyptus, dan denk je waarschijnlijk aan frisse geurstokjes, wax kaarsjes of sterk ruikende balsem. Toch is het meer dan enkel een lekker geurtje: eucalyptus beschikt over ontzettend veel gezondheidsvoordelen en de uit Australië afkomstige plant wordt al vele jaren door Aboriginals gebruikt om een optimale levensstijl te ondersteunen. Het kruid is geweldig om te gebruiken in een vaporizer, waarmee je niet alleen geniet van de frisse geur, maar ook profijt hebt van diverse gezondheidsvoordelen.

Wat is eucalyptus?

De Eucalyptus-boom, ook wel bekend als de blauwe gomboom, komt oorspronkelijk afkomstig uit Australië. Momenteel is de boom overal ter wereld te vinden en zijn er meer dan 400 verschillende soorten, omdat het vanaf 1860 vanuit Tasmanië werd vervoerd naar subtropische gebieden in de rest van de wereld. Zowel de schors, hars en bladeren van de eucalyptusboom werden door de Aboriginals gebruikt als geneesmiddel, onder andere bij aandoeningen als koorts, luchtwegproblemen en wondbehandeling.  De gedroogde bladeren van de boom zouden op veel verschillende manieren kunnen helpen om een optimale gezondheid te ondersteunen en te behouden.

Eucalyptus verdampen bij griep en verkoudheid

Al eeuwenlang wordt eucalyptus gebruikt als remedie tegen griep en verkoudheid. Een studie in 2016 bevestigde dat eucalyptus antibacteriële effecten kan hebben rondom de bovenste luchtwegen. Testen wezen uit dat de extracten van de boom diverse bacteriën in de lucht kunnen doden. Het zijn precies deze eigenschappen die eucalyptus kruid een potent middel maken om de negatieve effecten van verkoudheid, griep of keelpijn te verminderen of verzachten. Het verdampen van eucalyptus kan vastzittend slijm losmaken en maakt de luchtweg vrij, net als de bekende rubs.

Eucalyptus verdampen voor pijnverlichting

Naast dat het lekker ruikt én helpt bij griep en verkoudheid, is het vapen van eucalyptus ook nog eens een goed idee om pijn te verlichten. Uit een onderzoek in 1991 bleek dat de extracten van eucalyptus effectief werken als pijnstiller bij patiënten die lijden aan artritis, spierspasmen, gewrichtspijn, spierverstuikingen of rugpijn. Veel personen die dit kruid verdampen melden dezelfde voordelen. Een dosis van dit heerlijk ruikende kruid in je vaporizer of verdamper is dus helemaal zo’n slecht idee nog niet!

Eucalyptus verdampen voor stimulatie immuunsysteem

Het houdt maar niet op met de gezondheidsvoordelen van het verdampen van dit sterke kruid! Nóg een studie wees namelijk uit dat eucalyptus kan helpen het immuunsysteem te stimuleren, bloeddruk te verlagen bij diabetespatiënten en zelfs symptonen van blaasziektes kan verminderen.

Kortom: het verdampen van Eucalyptus in je vaporizer of het gebruiken als aromatherapie is niet alleen lekker, maar zou je ook nog eens met je gezondheid kunnen helpen.

Beoordelingen (0)
Eucalyptus globulus - 20 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items