opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Ginkgo Biloba 10:1 extract - 3 gram

9,50

Uitverkocht

Ginkgo Biloba 10:1 extract - 3 gram

De Ginkgo Biloba is een Japanse notenboom die afkomstig is uit China, de bladeren worden gebruikt voor meer concentratie en het  verbeteren van het geheugen. Geheugenproblemen? Gebrek aan concentratie? Gebruik Ginkgo biloba dagelijks en voor langere tijd. Het schijnt de bloedcirculatie in de voeten, handen én de hersenen te verbeteren.

Effecten van Ginkgo Biloba

Normaal gesproken is er bij gebruik van Ginkgo geen sprake van onmiddellijke effecten. Het is pas na enkele dagen of weken van regelmatig gebruik dat de gunstige uitwerking opgemerkt kan worden.

Een van de grootste voordelen van Ginkgo is dat het rijk is aan antioxidanten. De aanwezigheid van flavonoïden en terpenoïden, verbindingen die bekend staan ​​om hun sterke antioxiderende werking, zijn de voornaamste reden van de vele gezondheidsclaims van dit kruid. Antioxidanten bestrijden of neutraliseren de schadelijke effecten van vrije radicalen. Deze vrije radicalen kunnen gezonde cellen in het lichaam beschadigen, wat bijdraagt aan versnelde veroudering of de ontwikkeling van ziekten. 

Een ander gezondheidsvoordeel van Ginkgo is dat het de symptomen van angst en stress zou kunnen verlichten. Een studie gepubliceerd in het Journal of Psychiatric Research, ontdekte dat mensen met een gegeneraliseerde angststoornis die ginkgo gebruikten, betere angstverlichting rapporteerden dan mensen die een placebo namen

Effecten op het brein

Misschien wel de voornaamste reden dat mensen Ginkgo nuttigen, is vanwege de potentieel positieve effecten op het brein. Ginkgo Biloba verhoogt en verbetert de bloedcirculatie in het lichaam, wat ook geldt voor het brein. Een goede bloedcirculatie in de hersenen is belangrijk om de geest scherp en gezond te houden. 

Toch zijn de onderzoeken hierover enigszins tegenstrijdig: Hoewel uit een beoordeling van onderzoeken uit 2017 bleek dat ginkgo biloba de cognitieve functie voor mensen met dementie kon verbeteren, vond een meta-analyse uit 2012 geen bewijs dat het supplement enige vorm van hersenvoordeel oplevert voor gezonde mensen. Toch is er enorm veel anekdotisch bewijs van personen die profijt zeggen te hebben van de effecten van dit kruid

Ook zou Ginkgo kunnen helpen met klachten als hoofdpijn. Sommige kleine studies hebben  de effectiviteit van het gebruik van ginkgo voor migraine bij vrouwen ondersteund en het wordt al lange tijd gebruikt als een door de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) goedgekeurde remedie tegen hoofdpijn.

Gebruik van Ginkgo Biloba

De geplette blaadjes worden dikwijls gebruikt om er een extract of thee van te maken. De aanbevolen doseringen variëren van 4 tot 12 gram per dag. Let op: 1 gram van dit extract staat gelijk aan 10 gram normaal Ginkgo Biloba kruid. 

Waarschuwing

Ginkgo kan de werking van bloedverdunners versterken. Het kan ook een wisselwerking hebben met insuline en andere medicatie voor diabetes. Ginkgo blokkeert de werking van het enzym cyp3A4, waardoor de omzetting van bepaalde medicijnen tegengegaan wordt. Vraag aan je arts of je dit type medicatie gebruikt.

Beoordelingen (0)
Ginkgo Biloba 10:1 extract - 3 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items