opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Mucuna Pruriens extract 98% L-Dopa | 3 gram

€ 8,50
Dit product is momenteel niet leverbaar

Mucuna Pruriens extract 98% L-Dopa | 3 gram 

Mucuna Pruriens, in Nederland ook wel de fluweelboom genoemd, is een klimplant met peulvruchten. De plant groeit 3 tot 18 meter in de hoogte, en komt voor in tropische landen in gebieden als Afrika, India en West-Indië. De bloemen van de Mucuna Pruriens zijn wit tot donkerpaars en hangen in lange trossen, waarin ook de Mucuna bonen gevonden worden. 

L-Dopa

In de fluweelboon wordt de stof levodopa (L-dopa) gevonden in wisselende hoeveelheden. Omdat dit medicijn momenteel de basis vormt voor de behandeling van de ziekte van Parkinson, wordt mucuna pruriens verspreid in kringen die enthousiast zijn over alternatieve medicijnen voor gebruik bij deze aandoening. Mucuna Pruriens zou de progressie van de ziekte kunnen verminderen en de absorptie en werking van synthetische L-dopa verhogen. Dierstudies hebben aangetoond dat met Mucuna-extract de concentraties van levodopa, dopamine, serotonine en norepinefrine in het lichaam aanzienlijk verbeteren.

Mucuna Pruriens voor algemene gezondheid

Verschillende onderzoeken bij mensen suggereren dat suppletie met Mucuna-extract de spermakwaliteit bij mannen met verminderde vruchtbaarheid aanzienlijk verbetert, de bloedspiegels van testosteron, dopamine en epinefrine verhoogt. Ook zou het de de concentratie van antioxidanten (glutathion, vitamine C) en antioxiderende enzymen (superoxide dismutase, catalase) in sperma doen toenemen.

Een ander gebruik van mucuna is als afrodisiacum, dit komt voornamelijk door de werking van de fluweelboon op ons dopamine-systeem. De neurotransmitter dopamine is belangrijk voor seksualiteit; Suppletie met mucuna-extract heeft een positief effect op het libido, gedeeltelijk door de activering van dopaminerge neurotransmissie en de verhoging van het testosteron-niveau. Tegelijkertijd zou deze reactie op dopamine een positief effect kunnen hebben bij motivatie, concentratie, stress en gebrek aan slaap. 

Ingrediënten

De bonen zijn rijk aan eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, mineralen en bevat de zeer krachtige aminozuur L-Dopa (voorloper van dopamine). De volgende geestverruimende stoffen zijn ook te vinden in de boon: 5-hydroxytryptamine, Bufotenine, 5-Meo-DMT, Mucunine, Mucuadine, Pruriendine, Nicotine, B-Sitosterol, Glutathion, Lecithine, Venolic, Gallische zuren, Serotonine. Vanwege de hoog afrodiserende werking, is de Pruriens boon regelmatig te vinden in sexueel stimulerende middelen.

Gebruik van Mucuna Pruriens

Pruriens wordt over het algemeen genuttigd in een thee, waarvan een effectieve dosis rond de 500 tot 700 mg ligt.

Beoordelingen (0)
Mucuna Pruriens extract 98% L-Dopa | 3 gram heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items