opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Hop Bloemen 10:1 extract - 3 gram | Humulus Lupulus

8,50

Uitverkocht

Hop Bloemen 10:1 extract - 3 gram | Humulus Lupulus

Ben je op zoek naar Hop (Humulus Lupulus), maar mag het net even wat sterker? Dan is dit Hop extract precies wat je nodig hebt. In dit extract zit namelijk maar liefst 10 keer zoveel hop per gram als in het normale kruid. Met andere woorden: 3 gram hop extract staat gelijk aan 30 gram normaal hop-kruid. 

Mocht je bij het horen van ‘hop’ direct aan bier denken, dan zit je helemaal goed. Hop is namelijk het kruid dat de goudgele lekkernij zijn unieke, bittere smaak en aroma geeft. Daarnaast behoort het, net als cannabis, tot de Cannabaceae-familie. In tegenstelling tot zijn aromatische broertje wordt hop echter niet gerookt, maar wordt het voornamelijk gebruikt voor de productie van bier. Wereldwijd wordt maar liefst 98% van alle hop gebruikt voor het brouwen van bier. Best wat dus!

Hop - wat is het eigenlijk?

Hop is een levendige klimplant die tot wel 12 meter lang kan worden. Het wordt meestal gevonden in vochtige en koude gebieden zoals rivieroevers of langs meren. De plant is voornamelijk aanwezig in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hop werd al in het oude Rome gebruikt voor de productie van bier, en zelfs vandaag de dag is het nog steeds één van de basisingrediënten van zo’n ijskoude lekkernij. 

In de kruidengeneeskunde wordt de plant al vele jaren gebruikt vanwege een aantal bijzondere gezondheidsvoordelen. Denk hierbij aan de behandeling van artritis, fibromyalgie, slapeloosheid, diabetes en symptomen van menopauze. De medicinale plant beschikt daarnaast over kalmerende eigenschappen. Ook worden positieve effecten aan hop toegeschreven die te maken hebben met het spijsverteringsstelsel, maar onlangs is hop zelfs verbonden geraakt aan de verbetering van symptomen bij mensen met diabetes

Rustgevend en kalmerend

Hop-extract wordt veel gebruikt in combinatie met andere kruiden zoals bijvoorbeeld Valeriaan om problemen als slapeloosheid te behandelen. Het rustgevende karakter van hop helpt mensen wereldwijd om te kunnen kalmeren in gevallen van angst of stress. En je hoeft ons niet te geloven: ook de wetenschap staat erachter! In de afgelopen jaren hebben wetenschappers bevestigd dat humulene en lupolene in hop milde kalmerende eigenschappen hebben die mogelijk in de geneeskunde kunnen worden toegepast. 

In een klinische proef verbeterde de inname van iets meer dan 300 ml niet-alcoholisch bier de slaapkwaliteit. Hop werd voorgesteld als het belangrijkste biercomponent dat verantwoordelijk is voor dit effect. In een ander onderzoek bij 36 mensen met milde depressie, stress of angst, verbeterde de inname van hopextract alle symptomen. Klinkt goed! 

Hopextract gebruiken

Hopextract kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan het extract worden toegevoegd aan thee om deze op smaak te brengen, maar kan het ook worden toegevoegd aan voedingsmiddelen als vla, ijs of marinades voor een bittere, citrusachtige smaak. 

Beoordelingen (0)
Hop Bloemen 10:1 extract - 3 gram | Humulus Lupulus heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.