opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. 

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder? 

Jazeker! Nee, helaas...
Voor 16:00 besteld, morgen geleverd
Gratis achteraf betalen via Billink
Bezorgen wanneer het u uitkomt

Devil's Claw 10:1 extract - 3 gram | Harpagophytum Procumbens

9,50

Devil's Claw 10:1 extract - 3 gram | Harpagophytum Procumbens

Devil's claw is een werkelijke allesgenezer, en staat al lang bekend als medicinale plant. De San van de Kalahari woestijn gebruikten de plant waarschijnlijk als eerste. De wortel of knol is medicinaal en geliefd bij kenners, vanwege de hoge concentratie harpagoside. Recente onderzoeken laten zeer goede resultaten zien met Devil's claw als pijnstiller. Dit Devil's Claw Extract is maar liefst 10 keer krachtiger per gram dan het normale kruid!

De plant wordt vaak gebruikt om reuma en arthritis te behandelen, en als algemeen versterkend middel. Infusies van de gedroogde wortel worden gebruikt als medicijn tegen spijsverteringsstoornissen en bij vermindering van eetlust. Het wordt ook genomen als pijnstiller, vooral tijdens de bevalling en de behandeling hierna. Van het wortelmateriaal wordt ook een zalf gemaakt, die gebruikt wordt bij zweren en steenpuisten. Devil’s Claw wordt ook gebruikt om het lichaam te reinigen van afvalstoffen en giftige bijproducten van de stofwisseling.

De genezende eigenschappen van Duivelsklauw werden gepopulariseerd door een Zuid-Afrikaanse boer die observeerde hoe het werd gebruikt door de inheemse stammen van het gebied. Zij kookten de wortels in een receptuur die ze vervolgens als ontstekingsremmer gebruikten. Niet veel later werd ontdekt dat andere stammen het gebruikten om koorts en pijn te voorkomen

Duivelsklauw - een werkelijke allesgenezer!

Duivelsklauw wordt gebruikt voor een reeks aan gezondheidsproblemen. Dit poeder extract heeft een duidelijk pijnstillend en ontstekingsremmend effect. Het resultaat is vergelijkbaar met het effect van de in de reguliere geneeskunde toegepaste middelen fenylbutazon en cortison. Het gebruik van Devil’s Claw extract leidt echter niet tot bijwerkingen. Daarnaast is het niet giftig. 

Ook is er goed nieuws voor patiënten die afhankelijk zijn geworden van pijnstillers voor verlichting: recent gepubliceerde dubbelblinde studies hebben aangetoond dat de harpagofyt in Duivelsklauw de pijn van artritis kan verlichten in slechts tien dagen gebruik. Dit omvat onder andere pijn in de onderrug, knieën en heupen. Daarnaast zou Devil’s Claw extract effectief zijn in de behandeling van artrose, reumatoïde artritis, jicht, bursitis, tendinitis en spierpijn

Harpagophytum Procumbens als pijnstiller

Omdat onderzoeken geen bijwerkingen hebben aangetoond, zelfs bij zeer hoge doses, kan Duivelsklauw een alternatief zijn voor mensen die vrij verkrijgbare pijnstillers gebruiken, zoals ibuprofen en paracetamol, die lever- en maagproblemen kunnen veroorzaken. In een gerandomiseerde, dubbelblinde studie met twee groepen in Frankrijk kregen patiënten capsules met Devil’s Claw poeder of een farmaceutisch product. Pijnmetingen van alle patiënten gaven aan dat degenen die het kruid en de medicatie namen vergelijkbare voordelen ondervonden. De studie toonde echter ook aan dat patiënten die het kruid gebruikten, aanzienlijk minder bijwerkingen hadden dan degenen die het medicijn gebruikten.

Een ander voordeel van Duivelsklauw is dat het de productie van gal stimuleert en daarom de spijsvertering verbetert - maar ook de eetlust bevordert. Bovendien kalmeert het darmkrampen. Een recente studie heeft aangetoond dat Harpagophytum Procumbens kan helpen bij het verlagen van cholesterol in het lichaam. 

Beoordelingen (0)
Devil's Claw 10:1 extract - 3 gram | Harpagophytum Procumbens heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.