opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

LSA en LSD: wat moet je weten?

Door onervaren gebruikers worden LSA en LSD nog wel eens door elkaar gebruikt. Deze twee middelen vertonen wel degelijk gelijkenis, maar er kunnen ook flinke verschillen zijn. Heb jij nou altijd al eens willen weten hoe het zit? Lees dan vooral verder, want wij leggen het je uit!

Wat is LSA, en wat is LSD?hawaiian.JPG

LSA staat voor Lysergic Acid Amide. Dit is een alkaloïde die in verschillende planten voorkomt. Je vindt het bijvoorbeeld in grote hoeveelheden in de zaden van de Hawaiian Baby Woodrose (hiernaast afgebeeld) en de Morning Glory. Als je een psychedelische trip wilt, kun je een extract van de zaden maken of kun je ze kauwen. LSA is eigenlijk een heel oud medicijn, dat al eeuwen gebruikt wordt voor verschillende medicijnen.

LSD is een afkorting van D-lysergic acid diethylamide. In tegenstelling tot LSA is dit een synthetische afgeleide van ergot alkaloïden die worden geproduceerd door ergotschimmels. Deze schimmels groeien op stro. LSD is een sterk psychedelisch middel, dat ontdekt werd door Albert Hofmann. Hofmann zag veel gelijkenissen tussen LSA en LSD. Bovendien bevat LSA ook d-lysergisch aminozuur, het belangrijkste component van LSD. Aan deze informatie zie je het al enigszins: LSD is gemaakt, LSA wordt in de natuur gevonden.

De effecten

Het is heel moeilijk om iets algemeens te kunnen zeggen over de effecten van LSA en LSD. Dat lees je eigenlijk overal op onze website, want de effecten van psychedelische of stimulerende middelen zijn nu eenmaal voor iedereen verschillend. Wat we veel horen is dat LSD over het algemeen zorgt voor een energieke trip, terwijl LSA wat vaker ‘de diepte’ ingaat.

Bijwerkingen en risico’s

LSD geeft, als synthetisch en geïsoleerd middel, weinig vervelende lichamelijke bijwerkingen. Als je trip is afgelopen, is alle LSD bovendien uit je lichaam verdwenen. Als er vervelende bijwerkingen zijn, zijn die meestal het gevolg van vervuilde LSD of andere omstandigheden (bijv. slaapgebrek). LSA kan veel meer bijwerkingen tot gevolg hebben. Veel mensen voelen zich bijvoorbeeld behoorlijk misselijk na het innemen van de zaden. Dit komt in de meeste gevallen niet door de LSA zelf, maar door de andere stoffen die aanwezig zijn. Van LSA is vaak meer nodig als je hetzelfde effect als van LSD wil bereiken. De kans op bijwerkingen is dan ook groter, gezien je dosis groter is. Het kan wel helpen om te kiezen voor een LSA-extract, dat valt over het algemeen minder zwaar op de maag dan wanneer je op de zaden kauwt. Wat ook helpt, is van tevoren een glas melk drinken en verse gember eten.

Welke risico’s zijn er eigenlijk als je LSA of LSD gebruikt? In principe kan een overdosis van één van beide niet tot gevolg hebben dat je doodgaat of dat je lichamelijke schade oploopt. Een bad trip kan echter vreselijk aanvoelen, bovendien kun je er nog lang last van hebben. Pas dus op met de doseringen en zorg ervoor dat je altijd weet wat je inneemt. LSD bijvoorbeeld kan sterk vervuild zijn, in sommige gevallen bevat LSD zelfs niet eens LSD! Bij LSA moet je iets langer wachten op het effect: geef het de tijd, en neem niet méér omdat je het effect nog niet voelt. Dit kan heel vervelende gevolgen hebben.

LSA proberen? Koop dan LSA zaden bij Dutch-Smart. Naast een uitgebreid assortiment vind je ook extra informatie over het gebruik van de zaden. Heb je nog vragen, stel ze dan gerust! We zijn te bereiken via support@dutch-smart.nl of 085-7827555.

Tags

  • Alle blogs (488)