opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

2dutch-smart-gratis-artikelen

Nieuwe Producten

Wat is cocathee?coca thee.png

Wat is cocathee precies, en wat zijn de effecten? Cocathee is een kruidenthee die gemaakt wordt van bladeren die afkomstig zijn van de Peruviaanse cocaplant. Het is een drank die al heel lang door de Inca’s wordt gedronken, onder andere vanwege de opwekkende werking.

Coca is een plant uit de Erythroxyplacea familie. Deze plant groeit eigenlijk alleen in het noordwestelijk deel van Zuid-Amerika, en dan ook nog op grote hoogte. In Bolivia en Peru wordt coca gedronken als thee, maar kauwt men bijvoorbeeld op de bladeren. Het geeft de arbeiders in de mijnbouw extra energie om verder te gaan, bovendien wordt er ook gekauwd om hoogteziekte tegen te gaan.

Hoe maak je de thee?

De bladeren van de cocaplant worden na het plukken gedroogd en tot poeder fijngemalen. Mate de Coca, de cocathee die je in het assortiment van Dutch Smart vindt, heeft verder geen andere bestanddelen. Je krijgt dus puur te maken met de natuurlijke, fijngemalen bladeren. Verder gebruik je de theezakjes op dezelfde manier als bij gewone thee. Je neemt kokend/heet water en je laat het zakje enkele minuten in het water hangen, zodat de smaak en de werkende bestanddelen in het water kunnen trekken. Begin je dag met een kopje cocathee of gebruik het om weer verder te kunnen na dat bekende ‘instortmoment’ tussen 3 en 4 uur ‘s middags!

Je kunt cocathee met of zonder suiker drinken, dat hangt een beetje af van je eigen smaak. Cocathee lijkt qua smaak op groene thee, horen we vaak terug van de gebruikers. Niet iedereen ervaart even snel effect van de thee, het kan zijn dat je twee of meer kopjes nodig hebt om echt dat energieke gevoel te krijgen.

Coca, is dat hetzelfde als cocaïne?

Het is waar: van cocabladeren kun je in principe cocaïne maken. In 1859 werd er voor het eerst cocaïne uit de bladeren geëxtraheerd. Cocaïne is illegaal in Nederland, maar mag cocathee dan wel? Het antwoord op deze vraag is gelukkig ja. Cocatheepoeder, oftewel Mate de Coca, is een onschuldige stimulant die niet verslavend is en gewoon een opwekkend effect heeft (net als bijvoorbeeld energiedrank of espresso). Je kunt de cocathee dus gewoon legaal kopen en gebruiken. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden bij het gebruik is dat je te maken hebt met een hete drank, en dat je dus voorzichtig moet zijn! Verder kun je er gewoon van genieten.

Cocathee kopen doe je natuurlijk gewoon bij Dutch Smart. Bekijk ons ruime assortiment, en stel gerust vragen als je die hebt! Je kunt ons bereiken via support@dutch-smart.nl of via 085-7827555.