opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1674 reviews

Wat is een bad trip?

Wat is een bad trip? Een bad trip is een bepaalde reactie die je kunt krijgen als je een bepaald psychedelisch of hallucinogeen middel gebruikt. Het woord trip slaat dan op de effecten die je krijgt, en ‘bad’ (Engels voor ‘slecht’) heeft dan te maken met de aard van je reactie. Een bad trip uit zich meestal in paniek, angst en het gevoel dat de trip niet meer kan eindigen.

 

Als je voor het eerst een bepaald middel gaat gebruiken, of als je nog nooit gehoord hebt van een bad trip, is het verstandig om je er van tevoren goed in te verdiepen. Lang niet iedereen maakt een bad trip mee, maar het is goed om te weten wat het inhoudt en wat je eventueel kan voelen.

 

Wat voel je precies?

Wat je voelt tijdens een bad trip, is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Welk middel gebruik je, gebruik je het goed, is er sprake van de juiste omstandigheden (bijv., had je een lege maag voordat je het middel ging gebruiken), bevind je je ergens waar je je prettig voelt, heb je bepaalde zorgen of stress, etc. Het kan dus liggen aan de voorbereiding, maar ook aan je huidige mentale staat of de omgeving. Bij een bad trip kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met de volgende effecten:

  • Gevoel dat je de controle verliest over jezelf en de situatie
  • Negatieve gedachten
  • Agressie
  • Denken dat de trip nooit meer ophoudt
  • Vervorming van gezichten
  • Paniekgevoelens
  • Angstaanjagende visioenen en hallucinaties

 

Als je een bad trip hebt, is het moeilijk om grip te houden op de situatie. Het besef dat jij de controle hebt en dat de trip ooit ophoudt (zelfs het besef dat je überhaupt tript van een psychedelisch middel), kan helemaal weg zijn. Je zou tijdens een bad trip domme dingen kunnen doen, en jezelf of een ander verwonden.

 

Hoe kun je een bad trip krijgen?

Zoals hierboven uitgelegd, hangt het van verschillende factoren af of je een bad trip krijgt en zo ja, hoe deze zich dan uit. Je kunt je niet goed hebben voorbereid en het middel verkeerd hebben gebruikt, maar je kunt ook te maken krijgen met andere situaties. Stel, iemand loopt onverwachts binnen terwijl jij aan het trippen bent. Dit lijkt voor nuchtere mensen heel normaal, maar iemand onder invloed kan hier veel last van krijgen. Heb je stress of zorgen, dan kunnen deze ook onbedoeld een rol gaan spelen in je trip. Daarnaast kan je trip ook een andere wending nemen als je je in een onrustige omgeving bevindt, of een omgeving waarin je je niet prettig voelt.

 

Voorkom een bad trip

Een bad trip voorkomen is niet altijd mogelijk, maar je kunt er wel voor zorgen dat de omstandigheden optimaal zijn voor het gebruik van je psychedelische middel. Zo kun je het volgende lijstje afwerken:

 

  • Gebruik geen psychedelische middelen als je je lichamelijk of geestelijk niet goed voelt.
  • Zorg voor een bekende, rustige omgeving waarin je je prettig voelt.
  • Zorg dat je gezelschap bestaat uit mensen die je vertrouwt, en die je eventueel kunnen geruststellen als je toch met een bad trip te maken krijgt.

 

Verder moet je er natuurlijk altijd voor zorgen dat je het middel op de juiste manier gebruikt en dat je een goede dosis inneemt. Heb je vragen over bad trips, of over de producten uit ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op! Je bereikt ons via support@dutch-smart.nl en 085-7827555.