opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker Nee helaas

9.2 / 10 van 1674 reviews

Wat is kanna en waar komt het vandaan? kanna.png

Wat is kanna, en waar komt het vandaan? Kanna (Sceletium tortuosum) is een vetplantje dat groeit in Zuid-Afrika. Je kunt het in verschillende vormen krijgen, zoals verpoederd kruid of extract. Kanna wordt doorgaans gebruikt als genotsmiddel en heeft nauwelijks bijwerkingen.

 

Belangrijk voor Zuid-Afrikaanse stammen

Kanna wordt in Zuid-Afrika al heel lang gebruikt door lokale stammen. Al eeuwen speelt dit goedje een rol in verschillende belangrijke rituelen, meestal in de vorm van gedroogd kruid. Voor de Zuid-Afrikaanse stammen was kanna een belangrijk middel: het had een euforisch effect, zonder dat er sprake was van hallucinaties. Kanna wordt gesnoven, gekauwd of in thee verwerkt. Het vermindert bezorgde gevoelens, en zorgt bij de meeste mensen voor een verbeterde stemming. Ook kun je er het gevoel van krijgen dat je je meer verbonden voelt met je omgeving.

 

Om welke plant gaat het eigenlijk?

Het gekke is, dat er nooit daadwerkelijk is achterhaald van welke plant kanna nu precies komt. De effecten van kanno zijn namelijk erg algemeen voor de plantensoort Mesembryanthemum. Tegenwoordig worden de plantensoorten M. expansum en M. tortuosum bedoeld als we het over kanna hebben. Deze planten bevatten een specifieke stof, die bij meer dan 25 andere Mesembryanthemum planten voorkomt. Het is dus lastig om te bepalen wat de specifieke oorsprong is van de plant die nu de naam kanna heeft.

 

Kanna gebruiken

Zoals gezegd kun je kanna gebruiken in verschillende vormen en op diverse manieren. Het euforische effect waar we het eerder over hadden, is het snelst merkbaar als je kiest om kanna te snuiven. Andere methoden, zoals kauwen en drinken als thee, zorgen er juist voor dat het proces wat langer duurt. Welke manier je uiteindelijk ook kiest, zorg er wel voor dat je juiste dosering gebruikt! Kanna heeft op zich weinig bijwerkingen, maar dat is uiteraard alleen het geval als je kiest voor een normale dosis. Bij een overdosis kun je onder andere te maken krijgen met hoofdpijn, misselijkheid, angstgevoelens en/of hartkloppingen. Lees dus eerst de bijsluiter voor je kanna gebruikt. Wil je kwalitatief hoogwaardige kanna kopen, tegen een mooie prijs? Bestel dan bij Dutch-Smart. Neem gerust contact op via support@dutch-smart.nl of 085-7827555 als je vragen hebt over onze producten of het gebruik ervan.